Antidepressiemiddel paroxetine niet gebruiken tijdens zwangerschap

seroxat-140.jpg

nieuws Het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen heeft beslist dat het antidepressivum paroxetine (merknaam Seroxat®) niet mag gebruikt worden tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Dit moet ook uitdrukkelijk op de bijsluiter vermeld worden.
Dat is een gevolg van een epidemiologisch onderzoek dat wijst op een licht verhoogd risico van aangeboren afwijkingen bij het kind als gevolg van het gebruik van paroxetine door de moeder in het eerste trimester van de zwangerschap. Het betreft aangeboren hartafwijkingen (in het bijzonder ventrikelseptumdefecten).
Aan patiënten wordt geadviseerd bij twijfel over het gebruik van paroxetine niet te stoppen met het gebruik van dit middel, maar hun twijfels te bespreken met de behandelend arts.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram