biologische processen

Waarom CO2 meten op school?

nieuws 4/09/2013

Als indicator voor de binnenluchtkwaliteit en de mate van ventilatie wordt meestal de CO2-concentratie gebruikt. CO2 op zich heeft pas negatieve effecten voor de gezondheid vanaf vrij hoge concentraties (> 5000 ppm).

lees meer »

Is uw klas gezond?

nieuws 3/09/2013

Uit recent onderzoek in Vlaanderen blijkt dat: Meer dan 80% van de leerlingen en leerkrachten wel eens vermoeid zijn in de klas; Meer dan de helft heeft wel eens hoofdpijn in de klas.

lees meer »

Geluidshinder windmolens is subjectief

Geluidshinder windmolens is subjectief
nieuws 2/09/2013

Het is onwaarschijnlijk dat moderne windturbines behalve hinder en eventueel slaapverstoring een directe weerslag hebben op de gezondheid en het welzijn. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een recent advies over windturbines.

lees meer »

App Allergy Track helpt allergiepatiënten

nieuws 30/08/2013

In samenwerking met de «Europese Federatie van Astma en Allergieverenigingen» (EFA), stelt Stallergenes, die sublinguale immunotherapie van allergie produceertt, gratis een app voor smartphone of tablet ter beschikking van de betrokken patiënten.

lees meer »

Hoe slechte lucht hartaanvallen veroorzaakt

nieuws 19/08/2013

Als de concentratie van fijn stof in de lucht piekt, vernauwen de fijne bloedvaatjes bij jong en oud. Dat hebben Vlaamse onderzoekers vastgesteld. Bij oudere mensen leidt die vernauwing tot een verhoogde bloeddruk, wat een hartaanval kan uitlokken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Beter geen verflucht in de babykamer

Beter geen verflucht in de babykamer
nieuws 16/08/2013

U mag de babykamer schilderen, maar let op. Baby’s en jonge kinderen verblijven ongeveer 90% van hun tijd binnenshuis. Dit maakt dat een goede luchtkwaliteit en dagelijkse verluchting in de babykamer belangrijke aandachtspunten zijn tijdens het eerste levensjaar.

lees meer »

Groen maakt mensen gezonder

Groen maakt mensen gezonder
nieuws 15/08/2013

Groen maakt mensen gezonder, bevordert sociale contacten, lokt meer toeristen en investeerders, trekt de waarde van huizen op, maakt dagen van strenge vorst of hittegolven draaglijker, enzovoort.

lees meer »

Waterkwaliteit waterspeeltuinen OK

nieuws 14/08/2013

In Vlaanderen zijn de laatste jaren meer en meer waterspeeltuinen en/of -fonteinen geïnstalleerd. De afdeling Toezicht Volksgezondheid (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid) 13 in watergeplaatste speeltuinen/fonteinen en 23 waterspeeltuinen op vaste grond.

lees meer »

Fijn stof door slijtage schaadt gezondheid

nieuws 10/08/2013

Fijn stof dat vrijkomt door slijtage van banden en remmen zorgt, net als emissies uit de uitlaat, voor gezondheidsschade. Dit blijkt uit onderzoek aan het Nederlandse RIVM naar de gezondheidseffecten van fijn stof van het wegverkeer.

lees meer »

Beter sperma in de winter?

Beter sperma in de winter?
nieuws 15/07/2013

De meeste baby’s worden in de herfst geboren. Een nieuw onderzoek komt nu met een mogelijke verklaring daarvoor: spermacellen zijn van betere kwaliteit in de winter en het begin van de lente.

lees meer »

Alle cosmetica in EU dierproefvrij

nieuws 18/04/2013

Sinds 11 maart 2013 mogen in de EU geen cosmetica meer verkocht worden die getest zijn op dieren. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa al verboden.

lees meer »

Zonlicht verkleint de kans op artritis

nieuws 10/04/2013

Leven in een zonnig klimaat kan bij vrouwen het risico op reumatoïde artritis verminderen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in de Annals of the Rheumatic Diseases.

lees meer »

Ozonsmog tijdens zwangerschap gevaarlijk

nieuws 29/03/2013

Zwangere vrouwen die tijdens de eerste drie maanden van hun zwangerschap blootgesteld worden aan een hoge dosis zomersmog (die hoge concentraties ozon bevat) hebben een verhoogde kans op preeclampsie.

lees meer »

Hoe oud kun je worden?

nieuws 21/03/2013

Hoe oud kan een mens worden? Het gemiddelde stijgt al zeker anderhalve eeuw. Blijft dat stijgen, of zit er een bovengrens aan hoe oud we kunnen worden?

lees meer »

Aanleg alcoholgebruik deels genetisch

nieuws 17/03/2013

Vroeg beginnen met drinken leidt niet tot verhoogde alcoholconsumptie op volwassen leeftijd. Er is eerder sprake van erfelijke aanleg tot alcoholgebruik die het verband veroorzaakt.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram