Waterkwaliteit waterspeeltuinen OK

nieuws In Vlaanderen zijn de laatste jaren meer en meer waterspeeltuinen en/of -fonteinen geïnstalleerd. De afdeling Toezicht Volksgezondheid (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid) 13 in watergeplaatste speeltuinen/fonteinen en 23 waterspeeltuinen op vaste grond.

• Voor waterspeeltuinen die in erkende zwemvijvers worden geplaatst waren er weinig overschrijdingen van de vooropgestelde toetsingswaarden (op basis van de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Europese normering voor zwemwaterkwaliteit), waardoor het infectierisico klein vermoed wordt.

• Voor waterspeeltuinen of -speelfonteinen op vaste grond kan er niet onomstoten geconcludeerd worden dat enige vorm van waterbehandeling de kans op een infectie verlaagt. Toch kan een goed onderhouden en gecontroleerde waterbehandelingsinstallatie het aantal kiemen verlagen.

Download het volledige rapport ' Verkennend onderzoek van de waterkwaliteit in waterspeeltuinen - 2012 (PDF, 592 kB)'.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram