alternatieve diëten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Mirakeldieet tegen kanker

nieuws 4/09/2008

Door regelmatig 6 types voeding te consumeren kan men zijn risico op kanker met bijna een kwart verminderen. Dat blijkt uit onderzoek bij 26.000 Grieken gedurende 8 jaar door de universiteit van Harvard (USA) gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

lees meer »

Soja helpt tegen diabetes

nieuws 26/04/2008

Vrouwen die dagelijks één portie sojamelk nemen, hebben bijna 40% minder kans op diabetes. Dit blijkt uit een grootschalig Chinees onderzoek, gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition.

lees meer »

Voeding kan helpen tegen cataract

nieuws 4/03/2008

Cataract is een vertroebeling van de ooglens waardoor het zicht troebeler wordt en de kleuren minder intens worden. Er is een nood om meer licht te gebruiken bij het lezen, het contrast tussen de letters en de achtergrond vervaagt, er treedt een vergeling van de kleuren op, de omgeving wordt mistig.

lees meer »

Geen dieet tussen twee zwangerschappen

nieuws 8/09/2007

Moeders die tussen twee zwangerschappen een afslankdieet volgen, lopen het risico op hoge bloeddruk, een vroeggeboorte of zelfs een miskraam, aldus een artikel in het British Medical Journal.

lees meer »

Laat thee zeker 5 minuten trekken

nieuws 10/06/2007

Hoe langer je thee laat trekken, hoe meer stoffen er inzitten die kanker helpen bestrijden. Dat is gebleken uit een onderzoek van wetenschappers uit, hoe kan het anders, het Verenigd Koninkrijk.

lees meer »

Soja goed voor spermakwaliteit

nieuws 22/11/2006

Isoflavonen in soja zouden een gunstige invloed hebben op de kwaliteit van het sperma en beschadiging van het DNA helpen voorkomen, zeggen onderzoekers van de University of Rochester.

lees meer »

Wat zijn voedingsvezels?

dossier 8/11/2006

Voedingsvezels zijn voedingscomponenten die niet worden verteerd en geabsorbeerd in de dunne darm van de mens. Zij bereiken dus onverteerd de dikke darm.

lees meer »

Portfoliodieet voor cholesterol

nieuws 20/08/2006

Het portfoliodieet is gebaseerd op het principe dat de combinatie van verschillende cholesterolverlagende voedingsmiddelen effectiever is dan de individuele inname ervan.

lees meer »
Wat denk jij?

Stoppen met roken kan een gewichtstoename veroorzaken

  • Juist
  • Fout
volgopfacebook

volgopinstagram