Soja vermindert risico op infarcten bij vrouwen

nieuws Soja draagt bij tot de gezondheid van het hart en de hersenen bij vrouwen. Zo blijkt uit een Japanse studie (Circulation 2007) die aantoont dat Japanse vrouwen die meer dan vijf maal per week soja consumeren minder risico lopen op infarcten dan vrouwen die geen of maximaal twee maal per week soja consumeren.
Gedurende 12 jaar werden meer dan 40.000 gezonde mannen en vrouwen, tussen 40 en 59 jaar oud, uit verschillende Japanse districten opgevolgd. Door middel van een vragenlijst werd gepeild naar hun sojaconsumptie. Eventuele hart- en herseninfarcten bij de deelnemers werden eveneens geregistreerd.
Bij vrouwen werd een verband gevonden tussen het risico op hart- en herseninfarcten en de consumptie van soja. Vrouwen die wekelijks meer dan vijf maal soja nuttigen, hebben een opmerkelijk lager risico op hersen- en hartinfarcten dan vrouwen die twee keer per week of minder soja consumeren. Bij deze vrouwen ligt het mortaliteitrisico ten gevolge van hart- en vaataandoeningen ook 69% lager.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram