alternatieve diëten

Enkel rauw eten niet gezond.

nieuws 5/09/2011

Raw-foodisme of crudivorisme - uitsluitend rauw voedsel eten - is de laatste tijd opnieuw populair. De vermeende voordelen van deze eetwijze wegen bij lange na niet op tegen de nadelen.

lees meer »

Babyvoeding maakt furore als dieet

nieuws 16/06/2011

Babyvoeding is de nieuwste dieetrage in Engeland sinds bekend is geworden dat verschillende bekende vedettes zoals Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Cheryl Cole en Lady Gaga.

lees meer »

Jojo-gen gevonden

nieuws 2/05/2011

Of een vrouw na een dieet in staat is om haar nieuwe gewicht vast te houden (en dus niet te gaan jojoën), is deels genetisch bepaald.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Helpen thermale kuren om af te slanken?

nieuws 4/03/2011

Volgens een onderzoek van l'Association Française pour la Recherche Thermale Afreth, de vereniging van Franse thermale instellingen, is een thermale kuur van drie weken efficiënter dan een behandeling door de huisarts om af te slanken.

lees meer »

Afvallen na feesten

nieuws 30/11/2010

Wilt u na feestdagen enkele kilootjes kwijtraken? Het wonder- of ‘crash’-dieet bestaat niet. Met sommige diëten kan u in korte tijd wel enkele kilo’s kwijtraken, maar ze komen er meestal later snel weer bij.

lees meer »

Fruit na de maaltijd mag

nieuws 30/11/2010

In heel wat populaire diëten en in tal van publicaties wordt afgeraden om na de maaltijd of samen met andere voedingsmiddelen fruit te eten.

lees meer »

9 op 10 Belgen wil vermageren

nieuws 14/10/2010

9 op 10 Belgen wil vermageren en meer dan 7 op 10 ging al minstens één of meerdere keren op dieet. Dat blijkt uit een online-enquète van het farmabedrijf Omega Pharma dat een nieuw gamma vermageringsproducten op de markt brengt.

lees meer »

Beschermen groenten en fruit tegen kanker?

nieuws 27/05/2010

Verschillende media berichtten over een nieuw grootschalig Europees onderzoek waaruit blijkt dat het eten van groenten en fruit een veel kleinere bescherming tegen kanker bieden dan altijd gedacht.

lees meer »

Wit-Gele Kruis publiceert gezond kookboek

nieuws 23/03/2010

De dieetdienst van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen publiceert naar aanleiding van de 20ste verjaardag een kookboek met gezonde recepten van onze verpleegkundigen zelf. Elk recept is eenvoudig klaar te maken en lekker.

lees meer »
Wat denk jij?

Is warm eten 's avonds slecht voor de lijn?

  • Ja
  • Nee
volgopfacebook

volgopinstagram