9 op 10 Belgen wil vermageren

nieuws 9 op 10 Belgen wil vermageren en meer dan 7 op 10 ging al minstens één of meerdere keren op dieet. Dat blijkt uit een online-enquète van het farmabedrijf Omega Pharma dat een nieuw gamma vermageringsproducten op de markt brengt.

Enkele gegevens uit de enquète:
• 57% van de Belgen geeft aan altijd bekommerd te zijn om zijn gewicht, ongeacht het tijdstip van het jaar.
• 85% vindt vermageren echt moeilijk, 52% vindt dat het aanpassen van eetgewoontes het allermoeilijkste aspect is aan vermageren.
• In de strijd tegen de kilo’s probeerde 25% al eens vermageringspillen uit en 67% gelooft dat vermageren met enige begeleiding gemakkelijker is.
• De Belg zoekt vooral vermageringsadvies op het internet (21%), in magazines (17%) of klopt aan bij een diëtist (19%) of huisarts (19%).
• 24% is overgewicht geen echte ziekte waardoor de noodzaak om met medisch personeel te praten vervalt.
• Als oorzaken voor overgewicht, gaven de respondenten aan dat te weinig beweging (25%), te veel tussendoortjes (20%) en te grote porties (17%), te veel koolhydraten (13%) en te veel vet (12%) de grote boosdoeners waren.
• Gevraagd naar de aanpak om de kilo’s te lijf te gaan, zegt 61% van de respondenten dat ze dan op hun voeding letten en 45% dat ze wat meer bewegen. 50% beweert wekelijks iets van sport te doen: vooral wandelen (31%) of fietsen (30%).

De enquête doorprikt ook een aantal clichés rond overgewicht.
• Dat mannen of vrouwen met overgewicht vaak gezelliger zijn, is een torenhoog cliché, maar uit de enquête blijkt dat niet te kloppen: amper 20% gaat akkoord met die stelling. Integendeel, de enquête toont juist aan dat mannen en vrouwen met overgewicht zich vaker afzonderen.
• Ook de clichés dat mensen met overgewicht minder frequent seks zouden hebben, vaker seks in het donker of minder creatief zouden zijn qua seks, worden door de enquête gedeeltelijk ontkracht. Op elk van de stellingen zegt evenveel mensen het eens te zijn, als oneens. Wel zijn de antwoorden op deze stellingen verschillend bij mensen die overgewicht hebben, versus mensen die geen overgewicht hebben. Zo zegt 31% van mensen met overgewicht helemaal niet akkoord te zijn met de stelling ‘Mensen met overgewicht hebben vaker seks in het donker’, terwijl dat bij mensen zonder overgewicht slechts 12% is. Eenzelfde verschil in perceptie zien we bij de stelling ‘Mensen met overgewicht zijn minder creatief qua seks’: daar zegt 41% van de mensen met overgewicht helemaal niet akkoord te zijn, versus 30% van de mensen zonder overgewicht


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram