Helpen thermale kuren om af te slanken?

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Volgens een onderzoek van l'Association Française pour la Recherche Thermale Afreth, de vereniging van Franse thermale instellingen, is een thermale kuur van drie weken efficiënter dan een behandeling door de huisarts om af te slanken.

De onderzoekers volgden gedurende 14 maanden 120 mensen die een drieweekse thermale kuur hadden gedaan en vergeleken hun resultaten met een controlegroep van 137 mensen die een dieetkuur volgden die door hun huisarts werd begeleid. De volledige groep bestond uit 51 mannen en 206 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. 257 mensen waren obees (BMI >30) of leden aan overgewicht (BMI tussen 27 en 30), met een gemiddelde BMI van 31,2.

De thermale kuur bestond uit diverse types van baden (watermassage, modderbad, watergymnastiek, waterkuur, dieetvoorschriften...). Na 14 maanden bedroeg het gemiddelde gewichtsverlies in de groep die de thermale kuur had gevolgd bijna dubbel zoveel (3,86 kg) als in de controlegroep (1,56 kg). 45% van de mensen die de thermale kuur volgden, verloren bijna 5 % gewicht, tegenover slechts 25% in de controlegroep.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram