Zoutarm dieet vergroot kans op dochter

nieuws Onderzoek van het Maastricht Universitair Medisch Centrum wijst erop dat een zoutarm en calciumrijk dieet de kans op het krijgen van een dochter vergroot. Naast een dieet met weinig zout en veel calcium moet de geslachtsgemeenschap enkele dagen vóór de ovulatie plaatsvinden. Daarmee stijgt de kans op een meisje significant.

Bij het onderzoek waren aanvankelijk 172 paren betrokken. Daarvan namen er daadwerkelijk 150 deel. Uiteindelijk voldeden slechts 21 vrouwen aan alle criteria. Na het opvolgen van de adviezen kregen zestien van hen een meisje en vijf een jongen. Normaal wordt in ongeveer 48 procent van de gevallen een dochter geboren. Hoeveel groter de kans op een dochter wordt door het volgen van de richtlijnen kon niet bepaald worden omdat daarvoor de onderzoeksgroep te klein was. Mogelijk beïnvloeden de minerale veranderingen in de voeding de samenstelling van het baarmoederhalsslijm dat x- of y-zaadcellen moeten passeren.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram