vis

Vissen worden gevangen voor consumptie. Het vangen van vis is een belangrijke vorm van voedselwinning en de basis van een belangrijke industrietak. Op culinair vlak worden sommige andere waterdieren ook tot vis gerekend, zoals oesters en garnalen.

90 artikels over vis , per
Bekijk

Wat is skrei?

Wat is skrei?
nieuws 2/03/2019

In de winter zie je vaak ‘skrei’ op het menu staan. Het is een visje dat zich zeer laat smaken, maar waar komt het eigenlijk vandaan?

lees meer »

Schrijf in op de nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Vis eten houdt je langer gezond

Vis eten houdt je langer gezond
nieuws 14/11/2018

Bepaalde vetzuren in vis helpen je mogelijk om langer gezond te blijven. Dat heeft een studie van de Amerikaanse Tufts University uitgewezen. Vooral bij omega 3-vetzuren in zeevruchten zou het effect het grootst zijn.

lees meer »

Thaise mosselen

Thaise mosselen
recepten 12/02/2018

Nathalie Meskens: 'Mijn liefde voor de Thaise keuken is niet weg te denken. Een klassieke mosselpot geef ik in een handomdraai een Thaise twist. '

lees meer »

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?
nieuws 22/12/2017

Het onderscheid tussen de rode of roze kleur van zalm heeft geen invloed op de voedingswaarde van de vis, en dus ook niet op de gezondheid. Wat wel van belang is voor de voedingswaarde van zalm, en andere soorten vis, is de concentratie van omega 3-vetzuren.

lees meer »

Beter geen (tonijn)sushi op het menu

Beter geen (tonijn)sushi op het menu
nieuws 15/12/2017

Alhoewel ze een gezond imago hebben, zet u beter geen sushi en zeker geen tonijnsushi of -sashimi op uw kerst- of eindejaarsmenu. Een sushi bevat meer calorieën en is minder gezond dan het lijkt.

lees meer »

Opgepast met afhaalsushi

Opgepast met afhaalsushi
nieuws 30/09/2017

Volgens een onderzoek door de Nederlandse Consumentenbond, bevatte een goede 30 % van de afhaalsushi te veel bacteriën door een gebrek aan hygiëne bij de bereiding.

lees meer »

Zijn oesters gezond?

Zijn oesters gezond?
nieuws 22/12/2016

Op het vlak van gezondheid zijn oesters en andere schaal- en schelpdieren vergelijkbaar met andere vis, en worden ze beschouwd als een gezonde keuze.

lees meer »

Zalm niet langer zo gezond als gedacht

Zalm niet langer zo gezond als gedacht
nieuws 11/11/2016

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm.

lees meer »

Is gerookte zalm ongezond?

Is gerookte zalm ongezond?
nieuws 21/04/2016

Voorverpakte gerookte vis kan vrij hoge hoeveelheden gevaarlijke Listeria-bacteriën bevatten. Ook bestaat een kleine kans op te hoge concentraties kankerverwekkende PAK's en te veel zout.

lees meer »

Mag u tijdens uw zwangerschap vis eten?

Mag u tijdens uw zwangerschap vis eten?
nieuws 30/03/2016

Soms verschijnen in de pers alarmerende berichten over de aanwezigheid van schadelijke producten in vis, zoals kwik, PCB's en dioxines, die gevaarlijk zouden kunnen zijn voor uw baby. Die risico's zijn echter zo klein, dat ze niet opwegen tegen de vele gezondheidsvoordelen van vis en zeevruchten.

lees meer »

Vermindert eten van vis de kans op dementie?

Vermindert eten van vis de kans op dementie?
nieuws 19/03/2016

Het eten van minstens één portie vis per week zorgt mogelijk voor een lager risico op de ziekte van Alzheimer en dementie-gerelateerde aandoeningen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek gepubliceerd in het Journal of American Medical Association (JAMA).

lees meer »

Verhoogt vis tijdens zwangerschap kans op overgewicht?

Verhoogt vis tijdens zwangerschap kans op overgewicht?
nieuws 14/03/2016

Volgens een internationaal onderzoek in elf landen, waaronder België en Nederland, groeien baby's van moeders die tijdens de zwangerschap veel vis eten, sneller tijdens de eerste levensjaren en hebben ze ook een hogere kans op overgewicht als kleuter.

lees meer »
90 artikels over vis , per
Bekijk
Wat denk jij?

Mosselen bevatten veel cholesterol.

  • Juist
  • Fout
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt