vis

Vissen worden gevangen voor consumptie. Het vangen van vis is een belangrijke vorm van voedselwinning en de basis van een belangrijke industrietak. Op culinair vlak worden sommige andere waterdieren ook tot vis gerekend, zoals oesters en garnalen.

80 artikels over vis , per
Bekijk

Thaise mosselen

Thaise mosselen
recepten 12/02/2018

Nathalie Meskens: 'Mijn liefde voor de Thaise keuken is niet weg te denken. Een klassieke mosselpot geef ik in een handomdraai een Thaise twist. '

lees meer »

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?
tips 22/12/2017

Het onderscheid tussen de rode of roze kleur van zalm heeft geen invloed op de voedingswaarde van de vis, en dus ook niet op de gezondheid. Wat wel van belang is voor de voedingswaarde van zalm, en andere soorten vis, is de concentratie van omega 3-vetzuren.

lees meer »

Schrijf in op de gezondheid.be nieuwsbrieven

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV.

Beter geen (tonijn)sushi op het menu

Beter geen (tonijn)sushi op het menu
tips 15/12/2017

Alhoewel ze een gezond imago hebben, zet u beter geen sushi en zeker geen tonijnsushi of -sashimi op uw kerst- of eindejaarsmenu. Een sushi bevat meer calorieën en is minder gezond dan het lijkt.

lees meer »

Opgepast met afhaalsushi

Opgepast met afhaalsushi
tips 30/09/2017

Volgens een onderzoek door de Nederlandse Consumentenbond, bevatte een goede 30 % van de afhaalsushi te veel bacteriën door een gebrek aan hygiëne bij de bereiding.

lees meer »

Zijn oesters gezond?

Zijn oesters gezond?
tips 22/12/2016

Op het vlak van gezondheid zijn oesters en andere schaal- en schelpdieren vergelijkbaar met andere vis, en worden ze beschouwd als een gezonde keuze.

lees meer »
80 artikels over vis , per
Bekijk
Wat denk jij?

De gezondheidseffecten van wekelijks vis eten zijn fabeltjes.

  • Juist
  • Fout
pub