ad

vis

Vissen worden gevangen voor consumptie. Het vangen van vis is een belangrijke vorm van voedselwinning en de basis van een belangrijke industrietak. Op culinair vlak worden sommige andere waterdieren ook tot vis gerekend, zoals oesters en garnalen.

96 artikels over vis , per
Bekijk

Hoeveel vis mag je eten?

Hoeveel vis mag je eten?
nieuws 30/03/2021

Vis is supergezond als je kijkt welke voedingsstoffen hij bevat. Het water waarin hij zwemt, is helaas niet de ideale habitat omdat het ‘gecontamineerd’ is met nanopartikels en zware metalen. Wat is de impact van die vervuiling op de voedselketen?

lees meer »

Weekdieren bevatten meeste microplastics

Weekdieren bevatten meeste microplastics
nieuws 5/01/2021

Van alle zeevruchten bevatten mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen per gram de meeste microplastics. Aangezien we weekdieren volledig opeten – van een vis eten we maar bepaalde stukken – krijgen we ook meer plastic binnen bij de consumptie ervan. Dat ontdekten Britse onderzoekers.

lees meer »

Zwemmen er in 2048 geen vissen meer in de oceaan?

Zwemmen er in 2048 geen vissen meer in de oceaan?
video 4/12/2020

Honderd jaar geleden zaten de zeeën en oceanen nog vol vis en zwommen er zelfs verschillende soorten rond van enkele meters groot. Nu is het minder goed met het visbestand gesteld. Marien bioloog Filip Volckaert (KU Leuven) legt je uit hoe dat komt en wat wetenschappers daaraan doen.

lees meer »

Tongfilets met witloofsalade

Tongfilets met witloofsalade
recepten 30/11/2020

Wil je een paar kilo's kwijt of wil je gewoon gezond eten? Dan past dit gerecht volledig in dat plaatje. Witloof is een prebioticum en je darmflora is daar dol op!

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Heeft een mens vlees nodig?

Heeft een mens vlees nodig?
video 13/03/2020

De afgelopen jaren is het aantal vegetariërs fel gestegen, maar is het wel zo gezond om vlees van je menu te schrappen? Kunnen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven uit plantaardige producten halen? Professor Ann Meulemans geeft een woordje uitleg.

lees meer »

Zalm met kokosspinazie

Zalm met kokosspinazie
recepten 20/05/2019

Een fris voorgerecht met slechts vijf ingrediënten (olie, peper en zout niet meegerekend) dat klaar is in vijf minuten als je panklare spinazie koopt. Deze zalm met kokosspinazie kan je ook als hapje serveren.

lees meer »

Wat is skrei?

Wat is skrei?
nieuws 2/03/2019

In de winter zie je vaak ‘skrei’ op het menu staan. Het is een visje dat zich zeer laat smaken, maar waar komt het eigenlijk vandaan?

lees meer »

Vis eten houdt je langer gezond

nieuws 14/11/2018

Bepaalde vetzuren in vis helpen je mogelijk om langer gezond te blijven. Dat heeft een studie van de Amerikaanse Tufts University uitgewezen. Vooral bij omega 3-vetzuren in zeevruchten zou het effect het grootst zijn.

lees meer »

Thaise mosselen

Thaise mosselen
recepten 12/02/2018

Nathalie Meskens: 'Mijn liefde voor de Thaise keuken is niet weg te denken. Een klassieke mosselpot geef ik in een handomdraai een Thaise twist. '

lees meer »

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?

Is rode zalm gezonder dan roze zalm?
nieuws 22/12/2017

Het onderscheid tussen de rode of roze kleur van zalm heeft geen invloed op de voedingswaarde van de vis, en dus ook niet op de gezondheid. Wat wel van belang is voor de voedingswaarde van zalm, en andere soorten vis, is de concentratie van omega 3-vetzuren.

lees meer »

Beter geen (tonijn)sushi op het menu

Beter geen (tonijn)sushi op het menu
nieuws 15/12/2017

Alhoewel ze een gezond imago hebben, zet u beter geen sushi en zeker geen tonijnsushi of -sashimi op uw kerst- of eindejaarsmenu. Een sushi bevat meer calorieën en is minder gezond dan het lijkt.

lees meer »
96 artikels over vis , per
Bekijk
ad
Wat denk jij?

Wie ouder is dan 50 jaar neemt best extra vitamines.

  • Juist
  • Fout
volgopfacebook

volgopinstagram

pub