Vis in de oven met spinazie, tomaat en ui

123-h-R-vis-spinazie-ui-03-19.jpg

recepten

Vis in de oven op een bedje van spinazie en gepimpt met een laagje kaas en groente.
Een bordje licht en gezond.




Ingrediënten 
(voor 2 personen)
2 visfilets zonder vel
olijfolie
1 zak (ca. 400 g) voorgewassen jonge spinazieblaadjes
1 grote tomaat
1 ui
2 opgehoopte el verse, smeerbare (kruiden)kaas (bv. philadelphia)
peper en zout

Bereiding
  • Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Verwijder de grootste nerven van de spinazie en laat de spinazie kort slinken in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Was de tomaat, pel de ui en snijd beide in plakjes.
  • Smeer de bovenkant van de visfilets in met de verse kaas.
  • Smeer een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de spinazie erover.
  • Leg de vis met de kaas op de spinazie en bedek met plakjes ui en tomaat. Kruid met peper en zout.
  • Laat de visfilets ongeveer 20 minuten garen, afhankelijk van de dikte, en serveer ze met gekookte aardappelen, puree of rijst.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: mei 2020
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram