ad

gezonde voeding

Een niet-medische term, die door het grote publiek gedefinieerd wordt als voedsel die weinig tot geen conserveringsmiddelen bevatten, die geen grote processen, geen verrijking of verfijning zijn ondergaan, en die kunnen worden geteeld zonder pesticiden.

706 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval

Spruitjes en broccoli verminderen risico op hartaanval
nieuws 21/09/2020

We weten allemaal dat groenten gezond zijn, maar die uit de familie van de kruisbloemen – zoals broccoli, spruitjes, kolen en radijzen – lijken zeer specifieke kwaliteiten te hebben. Een Australische studie suggereert dat het eten ervan goed is tegen hartaanvallen en beroertes.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Is biologisch echt beter?

Is biologisch echt beter?
video 14/08/2020

Als je aan biologische landbouw denkt, denk je misschien aan groene weiden, volle smaken en koeien die er net iets gelukkiger uitzien. Maar niet alles wat biologisch is, is ook echt beter. Expert gewasbescherming Pieter Spanoghe (UGent) laat zien dat het gras niet steeds groener is aan de biologische kant.

lees meer »

Zorgt verzadigd vet voor een verminderde concentratie?

Zorgt verzadigd vet voor een verminderde concentratie?
nieuws 20/07/2020

Verzadigde vetten verhogen het cholesterolgehalte in ons bloed, waardoor we vatbaarder zijn voor hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van de Ohio State universiteit blijkt nu dat een maaltijd hoog in verzadigde vetten ook onze concentratie kan aantasten.

lees meer »

Is een ketogeen dieet goed voor de gezondheid?

Is een ketogeen dieet goed voor de gezondheid?
nieuws 17/07/2020

Bij een keto- of ketogeen dieet beperk je de hoeveelheid koolhydraten op je bord tot 50 gram per dag, zodat je lichaam in ketose raakt en vet verbrandt. Het dieet wint steeds aan populariteit, maar is het wel gezond?

lees meer »

Urinetest toont of je wel juist eet

Urinetest toont of je wel juist eet
nieuws 6/07/2020

Een internationale groep wetenschappers heeft een urinetest ontwikkeld die niet alleen de kwaliteit van je eetgewoonten vaststelt, maar ook nagaat of je voedingspatroon wel het juiste is voor je specifieke metabolisme.

lees meer »

Populaire diëten geanalyseerd

Populaire diëten geanalyseerd
dossier 3/07/2020

Het vroegere Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersverenigingen (OIVO), inmiddels de Belgische Vereniging voor Onderzoek en Expertise voor Consumentenorganisaties, analyseerde een aantal populaire diëten die heel wat media-aandacht kregen en krijgen.

lees meer »

Welke bakvormen zijn veilig voor je gezondheid?

Welke bakvormen zijn veilig voor je gezondheid?
dossier 27/04/2020

Wil je een zelfgemaakte cake op tafel zetten of je gasten verwennen met een homemade taart? Dan heb je een goed recept nodig, kwaliteitsvolle ingrediënten en een gepaste bakvorm! Ontdek welke materialen gegarandeerd onschadelijk zijn voor je gezondheid en welke kleuren (jawel!) geschikt zijn voor een jammie resultaat.

lees meer »

Fastfood tast het geheugen aan

Fastfood tast het geheugen aan
nieuws 6/03/2020

Eerder bleek al dat junkfood de hippocampus van proefdieren aantast, het hersengebied dat van belang is voor het geheugen en ook de eetlust reguleert. Bij mensen is dat ook het geval. Dat heeft een studie, gepubliceerd in het blad Royal Society Open Science, onlangs aangetoond.

lees meer »

Test-Aankoop waarschuwt voor de app Yuka

Test-Aankoop waarschuwt voor de app Yuka
nieuws 14/02/2020

Met de Yuka app kan je barcodes scannen van voedingsmiddelen en cosmeticaproducten, om zo een overzicht te krijgen van de ingrediënten en hoe goed het is voor jouw lichaam en gezondheid. Maar mag je die informatie blindelings vertrouwen?

lees meer »

Tips voor een gezond ontbijt

Tips voor een gezond ontbijt
dossier 30/01/2020

Een ontbijt mag dan misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag zijn, maar dat een gezond ontbijt belangrijk is, wordt in feite door niemand betwist.

lees meer »

Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?

Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?
nieuws 24/01/2020

We zijn ons met zijn allen steeds meer bewust van de nadelen die de overmatige consumptie van suiker met zich meebrengt voor onze gezondheid. Vandaar dat suikervervangers of zoetstoffen populairder worden.

lees meer »

Kan bewegingsadvies op voedseletiket ons eetgedrag beïnvloeden?

Kan bewegingsadvies op voedseletiket ons eetgedrag beïnvloeden?
nieuws 10/01/2020

Zo goed als elk product in de supermarkt is vandaag voorzien van een etiket waarop je de exacte voedingswaarden kan aflezen, maar veel consumenten weten niet hoe ze die cijfers best interpreteren. Onderzoekers pleiten ervoor om het aantal calorieën op een etiket om te zetten in bewegingsadvies.

lees meer »

Vlaming eet te weinig peulvruchten

Vlaming eet te weinig peulvruchten
nieuws 9/12/2019

Kikkererwten, witte bonen, linzen…. we kennen en eten ze te weinig. Meer dan 1 op 4 Vlamingen slaagt er niet in om één, laat staan meerdere peulvruchten op te noemen. Dat blijkt uit een enquête die het Vlaams Instituut Gezond Leven afnam bij 500 Vlamingen.

lees meer »
706 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk
ad
Wat denk jij?

Het is een fabeltje dat de schil van de appel het meest voedingsvezels bevat

  • Waar
  • Niet Waar


pub