Kan jouw lichaam wel een gezondheidsboost gebruiken? Wij trakteren al onze nieuwsbrief-abonnees op een gratis boekje met heerlijke, gezonde ontbijtrecepten. Lees hier hoe jij eentje kan ontvangen.
Gele kiwi’s staan bekend om hun zoete smaak en zachte textuur. Deze tropische vruchten zijn rijk aan vitamines en mineralen en vormen een bron van antioxidanten. Maar zijn gele kiwi’s eigenlijk gezonder dan groene kiwi’s?
Airfryers worden als zoete broodjes verkocht. Je kan er voedsel in frituren, grillen of bakken. Hoewel niet iedereen dol is op de smaak van frietjes uit de airfryer, zou het een gezond alternatief zijn voor gefrituurd voedsel, dankzij het lagere gehalte aan vet en calorieën. Klopt dat ook?
Een nieuw onderzoek toont aan dat vrouwen die vanaf hun veertigste meer eiwitten consumeren minder chronische ziekten ontwikkelen en waarschijnlijk gezonder ouder worden. Om welke eiwitten gaat het dan? En wat kan je beter mijden qua voeding?
Een glas rode wijn per dag is goed voor je gezondheid, toch? Maar rood vlees dan weer niet, of valt het toch wel mee? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is?
Over brood circuleren de laatste tijd diverse onheilstijdingen. Brood zou een dikmaker zijn, te veel mensen zouden allergisch of intolerant zijn aan tarwe-eiwitten (gluten) om brood als een gezond voedingsmiddel aan te bevelen.
Deze lekkere en gezonde lunch, afgewerkt met geroosterde amandelschilfers, zal elke rode biet-fan bekoren. Maar hij is ook ideaal om rode biet te leren eten. Hier werd gekozen om de bietjes aan te vullen met radijs en little gem, maar je kunt er allerlei groenterestjes bij combineren.
BBQ hoeft niet altijd met worst, pens of hamburger te zijn. Dit origineel en gezond BBQ-gerecht telt slechts vijf ingrediënten en vraagt nagenoeg geen werk. Lekker als voorgerecht of als lunch.
Zowel de groene kiwi (Actinidia deliciosa) als de gele kiwi (Actinidia chinensis, ook wel SunGold genoemd) hebben een schil die veilig is voor consumptie. De meeste mensen verwijderen ze vanwege de textuur of uit gewoonte, maar je mist dan wel een bron van vezels en antioxidanten.
Wat eet je nu best (of beter niet) om gezond ouder te worden? De Hoge Gezondheidsraad heeft haar voedingsaanbevelingen zopas herzien en biedt concrete, toepasbare richtlijnen voor het dagelijks leven.
Kersen zijn niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid. Ontdek de 8 bewezen gezondheidsvoordelen van kersen – van betere slaap tot minder spierpijn.
Steeds meer mensen kiezen voor biologische voeding, in de hoop dat het gezonder is en beter voor de natuur. Maar wat betekent “biologisch” of “bio” precies? En klopt het ook echt dat biologisch eten beter is voor je gezondheid en het milieu?
Steeds meer mensen trekken hun loopschoenen aan. Wil je goed presteren? Dan is het belangrijk om te weten wat en wanneer je het best kunt eten en drinken. Hier zijn vier praktische tips om het maximale uit je hardlooptraining of wedstrijd te halen.
Bestel je op restaurant een tortilla, dan krijg je ofwel een dikke kruidige omelet met aardappel, ofwel een hartige pannenkoek die met een frisse vulling wordt opgerold. De laatste versie noemt men een wrap, maar soms ook wel een burrito of een taco. Het is op zijn minst verwarrend te noemen!
Kiezen voor seizoensgroenten en -fruit biedt niet alleen voordelen voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu, de lokale economie én onze portemonnee. Welke producten zijn op z’n best in juni?
Wanneer je lichaam een tekort aan zink heeft, kan dit gevolgen hebben voor je huid, stemming, eetlust, spijsvertering en immuunsysteem. Wat zijn de symptomen van een zinktekort en hoe kun je dit behandelen?
Gele kiwi’s staan bekend om hun zoete smaak en zachte textuur. Deze tropische vruchten zijn rijk aan vitamines en mineralen en vormen een bron van antioxidanten. Maar zijn gele kiwi’s eigenlijk gezonder dan groene kiwi’s?
Vraag jij je af waarom de kilo's er niet afvliegen terwijl je wel drie keer per week sport of enkel slaatjes eet? Prof. dr. Dominique Hansen (UHasselt) is als fysioloog de geknipte man om het gevecht met de weegschaal te analyseren.
Glutathion speelt een cruciale rol bij het bestrijden van oxidatieve stress en het herstellen van beschadigde cellen. Aangezien een lager glutathionniveau vaak gepaard gaat met een slechtere gezondheid, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we voldoende van deze antioxidant in ons lichaam hebben. Wat zijn natuurlijke manieren om het glutathiongehalte te verhogen?
ADVERTORIAL
Als vrouw zorg je elke dag voor anderen. Maar wie zorgt er eigenlijk voor jou? De Internationale Dag van de Vrouwengezondheid (28 mei) is het perfecte moment om stil te staan bij jouw welzijn.
ADVERTORIAL
Bezorgd om je cholesterolwaarden? Geen paniek: een gezonde levensstijl en goede gewoontes dragen bij aan een stabiel cholesterolgehalte. We zetten je graag op weg met een recept voor een cholesterolverlagende smoothie!
Shoe shee pla is Thais voor kabeljauw met currysaus. Dit heerlijke gerecht uit de Thaise keuken wordt gemaakt met romige kokosmelk en rode currypasta die zorgt voor de warme dieprode kleur.
Wist je dat voeding een belangrijke rol kan spelen bij het ontstaan en de progressie van parkinson? Bepaalde voedingsmiddelen kunnen het risico verhogen, terwijl andere je net beschermen. In dit artikel ontdek je welke voedingsstoffen je beter kunt vermijden en welke juist kunnen bijdragen aan een gezonde hersenfunctie.
In onze darmen leven miljarden bacteriën. Zodra het evenwicht tussen de goede en slechte bacteriën wordt verstoord, krijg je last van diarree, verstopping, gasvorming of infecties. Gezond leven kan dit voorkomen, maar ook gefermenteerde zuivelproducten, zoals yoghurt en probiotica, kunnen helpen.
Hoe kan het dat sommige mensen moeiteloos de leeftijd van 100 jaar bereiken, terwijl anderen veel eerder gezondheidsproblemen krijgen? In het Italiaanse dorpje Acciaroli, dat beroemd is om z’n vele honderdplussers, lijkt een opvallende factor bij te dragen aan hun uitzonderlijke levensduur: rozemarijn.
Omdat het een basisproduct is, kopen veel mensen uien in grote hoeveelheden. Maar hoe voorkom je dat uien zacht worden, gaan rotten of beginnen te kiemen? Het antwoord: door ze op de juiste manier te bewaren.
Recente onderzoeken laten zien dat onze darmen een enorme impact hebben op onze algehele gezondheid. Als je darmen niet goed werken, zal je lichaam daar wellicht de consequenties van dragen. Dr. ir. Eric De Maerteleire, auteur van verschillende boeken over gezonde voeding, geeft een woordje uitleg en vertelt hoe je je darmen gezond kunt houden.
Pindakaas wordt gemaakt van geroosterde pinda’s die men mengt tot een dikke pasta. Afhankelijk van de soort die je koopt, kan pindakaas voedingsstoffen bevatten die goed zijn voor je gezondheid. Pindakaas kan je ook zelf maken door pinda’s te vermalen in een keukenmachine.
Dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en een overvloed aan onverzadigde vetzuren, lijkt rijstolie een slimme keuze voor wie op zoek is naar een hartvriendelijke olie. Toch zijn er ook kanttekeningen.
Wil je gezond ouder worden? Onderzoekers van de Harvard TH Chan School of Public Health, de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit van Montreal vergeleken acht populaire voedingspatronen en het AHEI-dieet biedt de meeste voordelen, zo blijkt.
Voor pastalovers klinkt carbonara als muziek in de oren.
Bij dit gerecht heb je het romige van de carbonarasaus, maar de pasta wordt vervangen door asperges. Een eenvoudige bereiding boordevol smaak.
Hart- en vaatziekten blijven de voornaamste doodsoorzaak in België. Naast bekende risicofactoren zoals een hoge bloeddruk, roken en een te hoog cholesterol, wijst steeds meer onderzoek op de rol van homocysteïne: een belangrijke stof in het lichaam die schade kan veroorzaken aan de bloedvaten.
Boter is een alomtegenwoordig product in onze keukens, maar welke variant past het best bij een gezonde levensstijl? In dit artikel bekijken we de verschillende soorten boter, hun eigenschappen en tips bij het kiezen van de juiste boter.
Het mediterraan dieet draait om een goede balans tussen verse groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten, noten, vis en olijfolie. Maar waarom is het zo gezond? En hoe pas je het toe?