gezonde voeding

Een niet-medische term, die door het grote publiek gedefinieerd wordt als voedsel die weinig tot geen conserveringsmiddelen bevatten, die geen grote processen, geen verrijking of verfijning zijn ondergaan, en die kunnen worden geteeld zonder pesticiden.

701 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk

Fastfood tast het geheugen aan

Fastfood tast het geheugen aan
nieuws 6/03/2020

Eerder bleek al dat junkfood de hippocampus van proefdieren aantast, het hersengebied dat van belang is voor het geheugen en ook de eetlust reguleert. Bij mensen is dat ook het geval. Dat heeft een studie, gepubliceerd in het blad Royal Society Open Science, onlangs aangetoond.

lees meer »

Test-Aankoop waarschuwt voor de app Yuka

Test-Aankoop waarschuwt voor de app Yuka
nieuws 14/02/2020

Met de Yuka app kan je barcodes scannen van voedingsmiddelen en cosmeticaproducten, om zo een overzicht te krijgen van de ingrediënten en hoe goed het is voor jouw lichaam en gezondheid. Maar mag je die informatie blindelings vertrouwen?

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Tips voor een gezond ontbijt

Tips voor een gezond ontbijt
dossier 30/01/2020

Een ontbijt mag dan misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag zijn, maar dat een gezond ontbijt belangrijk is, wordt in feite door niemand betwist.

lees meer »

Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?

Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?
nieuws 24/01/2020

We zijn ons met zijn allen steeds meer bewust van de nadelen die de overmatige consumptie van suiker met zich meebrengt voor onze gezondheid. Vandaar dat suikervervangers of zoetstoffen populairder worden.

lees meer »

Kan bewegingsadvies op voedseletiket ons eetgedrag beïnvloeden?

Kan bewegingsadvies op voedseletiket ons eetgedrag beïnvloeden?
nieuws 10/01/2020

Zo goed als elk product in de supermarkt is vandaag voorzien van een etiket waarop je de exacte voedingswaarden kan aflezen, maar veel consumenten weten niet hoe ze die cijfers best interpreteren. Onderzoekers pleiten ervoor om het aantal calorieën op een etiket om te zetten in bewegingsadvies.

lees meer »

Vlaming eet te weinig peulvruchten

Vlaming eet te weinig peulvruchten
nieuws 9/12/2019

Kikkererwten, witte bonen, linzen…. we kennen en eten ze te weinig. Meer dan 1 op 4 Vlamingen slaagt er niet in om één, laat staan meerdere peulvruchten op te noemen. Dat blijkt uit een enquête die het Vlaams Instituut Gezond Leven afnam bij 500 Vlamingen.

lees meer »

Hoe gezond is gefermenteerde voeding?

Hoe gezond is gefermenteerde voeding?
nieuws 26/11/2019

Ze zijn niet meer weg te denken uit de (bio)supermarkt, kombucha’s. Deze gefermenteerde dranken worden wereldwijd geprezen voor hun gezondheidsvoordelen en slaan massaal aan. Van kombucha over kimchi tot kefir: hoe gezond zijn deze populaire gegiste producten?

lees meer »

We eten te weinig volkoren granen

We eten te weinig volkoren granen
nieuws 5/11/2019

Volkoren granen zijn gezond, maar helaas eten we er niet genoeg van. Nochtans verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, bepaalde kankers en diabetes type-2.

lees meer »

Voldoende melk, elke dag noten en elke week peulvruchten

Voldoende melk, elke dag noten en elke week peulvruchten
nieuws 3/10/2019

De Hoge Gezondheidsraad heeft een lijst van 5 vuistregels en 7 prioriteiten samengesteld waarmee iedere Belg gezonde levensjaren kan winnen door gezond te eten. De deskundigen willen dat de Belg weet welk voedsel hij het best kan eten om het risico op ziekte en overlijden te beperken.

lees meer »

Alles wat je moet weten over quinoa

Alles wat je moet weten over quinoa
dossier 23/09/2019

Quinoa wordt in één adem genoemd met couscous en andere korrelgranen, maar eigenlijk is het geen graansoort. Net zoals rijst, boekweit en soja bevat het ook geen gluten. Meer weetjes over quinoa?

lees meer »

Test je kennis over diabetes

Test je kennis over diabetes
testen 5/08/2019

Diabetes of suikerziekte is een aandoening waarbij het glucose- of suikergehalte in het bloed chronisch verhoogd is. Daarom spreekt men ook wel van 'suiker' of suikerziekte.

lees meer »

Zijn biologische producten beter bij kanker?

Zijn biologische producten beter bij kanker?
nieuws 1/08/2019

Biologische producten zijn producten die milieu- en diervriendelijk geproduceerd zijn zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Steeds meer mensen kiezen voor biologische producten met het idee dat dit beter voor het milieu is. Klopt dit?

lees meer »

Welke bakvormen zijn veilig voor je gezondheid?

Welke bakvormen zijn veilig voor je gezondheid?
dossier 22/07/2019

Wil je een zelfgemaakte cake op tafel zetten of je gasten verwennen met een homemade taart? Dan heb je een goed recept nodig, kwaliteitsvolle ingrediënten en een gepaste bakvorm! Ontdek welke materialen gegarandeerd onschadelijk zijn voor je gezondheid en welke kleuren (jawel!) geschikt zijn voor een jammie resultaat.

lees meer »
701 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk
Wat denk jij?

De gezondheidseffecten van wekelijks vis eten zijn fabeltjes.

  • Juist
  • Fout


pub