gezonde voeding

Een niet-medische term, die door het grote publiek gedefinieerd wordt als voedsel die weinig tot geen conserveringsmiddelen bevatten, die geen grote processen, geen verrijking of verfijning zijn ondergaan, en die kunnen worden geteeld zonder pesticiden.

710 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk

Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?

Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?
nieuws 24/01/2020

We zijn ons met zijn allen steeds meer bewust van de nadelen die de overmatige consumptie van suiker met zich meebrengt voor onze gezondheid. Vandaar dat suikervervangers of zoetstoffen populairder worden.

lees meer »

Kan bewegingsadvies op voedseletiket ons eetgedrag beïnvloeden?

Kan bewegingsadvies op voedseletiket ons eetgedrag beïnvloeden?
nieuws 10/01/2020

Zo goed als elk product in de supermarkt is vandaag voorzien van een etiket waarop je de exacte voedingswaarden kan aflezen, maar veel consumenten weten niet hoe ze die cijfers best interpreteren. Onderzoekers pleiten ervoor om het aantal calorieën op een etiket om te zetten in bewegingsadvies.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Vlaming eet te weinig peulvruchten

Vlaming eet te weinig peulvruchten
nieuws 9/12/2019

Kikkererwten, witte bonen, linzen…. we kennen en eten ze te weinig. Meer dan 1 op 4 Vlamingen slaagt er niet in om één, laat staan meerdere peulvruchten op te noemen. Dat blijkt uit een enquête die het Vlaams Instituut Gezond Leven afnam bij 500 Vlamingen.

lees meer »

Hoe gezond is gefermenteerde voeding?

Hoe gezond is gefermenteerde voeding?
nieuws 26/11/2019

Ze zijn niet meer weg te denken uit de (bio)supermarkt, kombucha’s. Deze gefermenteerde dranken worden wereldwijd geprezen voor hun gezondheidsvoordelen en slaan massaal aan. Van kombucha over kimchi tot kefir: hoe gezond zijn deze populaire gegiste producten?

lees meer »

We eten te weinig volkoren granen

We eten te weinig volkoren granen
nieuws 5/11/2019

Volkoren granen zijn gezond, maar helaas eten we er niet genoeg van. Nochtans verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, bepaalde kankers en diabetes type-2.

lees meer »

Een stukje kip past in een gezonde voeding

Een stukje kip past in een gezonde voeding
nieuws 11/10/2019

Kip zorgt voor variatie op het menu. Een stukje kip brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan. Een kippenfilet is bovendien zeer mager vlees. Kip past dus prima in een gezonde voeding.

lees meer »

Eieren dragen bij tot een goede verzadiging

Eieren dragen bij tot een goede verzadiging
nieuws 10/10/2019

Vandaag neemt diëtiste Charlotte Vande Riviere de tijd om ons alles over de gezondheidseffecten van eieren te vertellen. Eitjes zijn namelijk niet alleen lekker, ze zitten ook boordevol voedingsstoffen!

lees meer »

Voldoende melk, elke dag noten en elke week peulvruchten

Voldoende melk, elke dag noten en elke week peulvruchten
nieuws 3/10/2019

De Hoge Gezondheidsraad heeft een lijst van 5 vuistregels en 7 prioriteiten samengesteld waarmee iedere Belg gezonde levensjaren kan winnen door gezond te eten. De deskundigen willen dat de Belg weet welk voedsel hij het best kan eten om het risico op ziekte en overlijden te beperken.

lees meer »

Alles wat je moet weten over quinoa

Alles wat je moet weten over quinoa
dossier 23/09/2019

Quinoa wordt in één adem genoemd met couscous en andere korrelgranen, maar eigenlijk is het geen graansoort. Net zoals rijst, boekweit en soja bevat het ook geen gluten. Meer weetjes over quinoa?

lees meer »

Een ei is voedzamer dan je denkt

Een ei is voedzamer dan je denkt
nieuws 16/09/2019

Een eitje bij het ontbijt, een omelet met groenten, enkele schijfjes hardgekookt ei in een slaatje. Een ei is lekker en veelzijdig. Maar er is meer. Het brengt ook veel essentiële voedingsstoffen aan die bijdragen tot een gezonde voeding.

lees meer »

Test je kennis over diabetes

Test je kennis over diabetes
testen 5/08/2019

Diabetes of suikerziekte is een aandoening waarbij het glucose- of suikergehalte in het bloed chronisch verhoogd is. Daarom spreekt men ook wel van 'suiker' of suikerziekte.

lees meer »

Zijn biologische producten beter bij kanker?

Zijn biologische producten beter bij kanker?
nieuws 1/08/2019

Biologische producten zijn producten die milieu- en diervriendelijk geproduceerd zijn zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Steeds meer mensen kiezen voor biologische producten met het idee dat dit beter voor het milieu is. Klopt dit?

lees meer »

Welke bakvormen zijn veilig voor je gezondheid?

Welke bakvormen zijn veilig voor je gezondheid?
dossier 22/07/2019

Wil je een zelfgemaakte cake op tafel zetten of je gasten verwennen met een homemade taart? Dan heb je een goed recept nodig, kwaliteitsvolle ingrediënten en een gepaste bakvorm! Ontdek welke materialen gegarandeerd onschadelijk zijn voor je gezondheid en welke kleuren (jawel!) geschikt zijn voor een jammie resultaat.

lees meer »
710 artikels over gezonde voeding , per
Bekijk
Wat denk jij?

HDL-cholesterol

  • is het 'goede' cholesterol
  • is het 'slechte' cholesterol


pub