ad

voeding

Over voeding is er de laatste jaren veel te doen. Welke voeding is gezond? Welke bestanddelen vermijd je best? Welk dieet werkt voor wie? En moet je alles geloven wat er gezegd wordt over het vermijden van bepaalde voedingsstoffen, zoals koolhydraten en gluten? In deze rubriek vind je tal van tips en massa’s info over gezonde voeding.

Tips voor een gezond ontbijt

Tips voor een gezond ontbijt
dossier 13/03/2019

Een ontbijt mag dan misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag zijn en regelmatig ontbijten is misschien ook niet de beste manier om af te vallen. Maar dat een gezond ontbijt belangrijk is, wordt in feite door niemand betwist.

lees meer »

Studeren en voeding

Studeren en voeding
dossier 1/09/2000

Veel studenten onderschatten het belang van een evenwichtige voeding. Men heeft vaak geen tijd of geen zin om te eten. Toch kan voeding een duidelijk effect uitoefenen op het concentratievermogen.

lees meer »
2188 artikels over voeding
Bekijk

Tournée Minérale voor schoolkinderen: ‘FebruWater’

nieuws 26/01/2021

In februari laten heel wat mensen alcohol staan in het kader van Tournée Minérale. Vlaams Instituut Gezond Leven is fan van het initiatief en lanceert ‘FebruWater’, een gelijkaardig concept voor schoolkinderen, waarbij ze aanraden om gesuikerde dranken zoveel mogelijk te vermijden.

lees meer »

Wat is de invloed van je levensstijl op je brein?

boeken/interviews 20/01/2021

Je levensstijl heeft een grote invloed op de fitheid van je brein, op je concentratievermogen, je geheugen, zelfs op je IQ. Je voeding, gewoontes, werk en hobby’s bepalen op termijn zelfs mee je risico op dementie. Wat werkt en wat niet? Ilka De Bosschop zocht het uit in het boek 'Het fitte brein'.

lees meer »

Varkenswangen met witloof en broccolistoemp

recepten 22/01/2021

Stoofvlees of varkenswangetjes, dat is een klassieker onder de stoofpotten van eigen bodem. Er zijn allerlei varianten op dit gerecht, maar ze hebben als grootste gemene deler dat ze allemaal met Belgisch bier worden bereid. Om vingers en duimen van af te likken ...

lees meer »

Zes vormen van prediabetes benoemd

nieuws 20/01/2021

Duitse onderzoekers zijn er in geslaagd om mensen met prediabetes op te delen in zes categorieën. Dat betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van behandelingen op maat van bepaalde risicogroepen, om er voor te zorgen dat prediabetes bij minder mensen overgaat in diabetes.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Waarom rode wijn niet past bij kaas

nieuws 18/01/2021

Kaas en rode wijn, dat is meestal geen goede combinatie. Het is wellicht even schrikken? Niet getreurd, want er zijn voldoende alternatieven in het wijnaanbod die wel matchen.

lees meer »

Pita met gehakt, hummus, dadel en wortel

recepten 15/01/2021

Heb jij ook het goede voornemen genomen om voorgoed komaf te maken met die coronakilo's? Of wil je gewoon wat meer gezond en lekker koken? Dan past deze lijnvriendelijke en gezonde pita helemaal in dat plan.

lees meer »

Hoe bak je een perfect spiegelei?

nieuws 12/01/2021

Een spiegelei, dat is niet alleen superlekker, het is ook 'een eitje' om het te maken! Maar toch kan je het verknoeien als je het niet op de juiste moment kruidt. We leggen uit hoe je het beste resultaat krijgt.

lees meer »

Chocoladetruffels

recepten 7/01/2021

Tijdens de nieuwjaarsmaand mag het al eens iets meer zijn. Chocoladetruffels zijn pure verwennerij voor chocolade addicts en het is poepsimpel om die zelf te maken!

lees meer »

Weekdieren bevatten meeste microplastics

nieuws 4/01/2021

Van alle zeevruchten bevatten mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen per gram de meeste microplastics. Aangezien we weekdieren volledig opeten – van een vis eten we maar bepaalde stukken – krijgen we ook meer plastic binnen bij de consumptie ervan. Dat ontdekten Britse onderzoekers.

lees meer »

Wanneer is suiker wél gezond?

video 28/12/2020

Suiker heeft een slecht imago. En dat is jammer, want suiker is niet altijd slecht. Scheikundige Marthe Walvoort (Rijksuniversiteit Groningen) legt het uit.

lees meer »

Kunnen E-nummers kwaad voor onze darmen?

video 10/12/2020

Heel wat voedingsproducten bevatten emulgatoren - stoffen die helpen bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn. Lisa Miclotte (UGent) onderzoekt hun impact op onze darmflora en darmgezondheid.

lees meer »

Eetstoornis Arfid: wanneer voedsel angst inboezemt

nieuws 21/12/2020

Bij de eetstoornis Arfid zijn mensen, dikwijls jongeren, werkelijk bang voor bepaalde soorten voedsel en krijgen ze enkel heel specifieke zaken binnen. De aandoening kan de ontwikkeling van jongeren verstoren, de gezondheid van mensen ondermijnen en sociaal isolement veroorzaken.

lees meer »

Parmezaanse aubergine

recepten 16/12/2020

'Italiaanser' kan het haast niet: aubergines, mozzarella en tomaten. Dat zijn drie topingrediënten uit Zuid-Italië. Een vegetarisch hoofdgerecht en comfort food van de bovenste plank.

lees meer »

Outdoor eindejaarsfeesten

Outdoor eindejaarsfeesten
dossier 23/12/2020

Buitengewone omstandigheden vragen creatieve oplossingen. Elkaar buiten op een veilige afstand ontmoeten, is de beste manier om samen wat tijd door te brengen tijdens de eindejaarsfeesten.

lees meer »

Slechte voeding maakt jongeren 20 cm kleiner

nieuws 16/12/2020

Volgens een nieuwe studie zijn jongeren in sommige landen op hun negentiende gemiddeld 20 cm kleiner dan hun leeftijdsgenoten in andere landen. Een belemmerde groei wordt gelinkt aan een verstoorde ontwikkeling in het algemeen, met schadelijke gevolgen op lange termijn.

lees meer »

Wat doet magnesium voor onze gezondheid?

nieuws 14/12/2020

Magnesium is een mineraal dat voorkomt in graanproducten, groente, noten, melkproducten en vlees. Ons lichaam heeft magnesium nodig voor onder andere de vorming van botten en het optimaal laten functioneren spieren.

lees meer »

Punjene paprike

recepten 25/11/2020

Een Servisch gerecht waarbij paprika, rijst, aardappelen, gehakt, ui en wortelen de hoofdrol spelen. Stevige kost voor een kille herfstdag!

lees meer »

Hoe breng je een ei snel op kamertemperatuur?

nieuws 9/12/2020

Je hebt een eitje op kamertemperatuur nodig voor een gebak of om het te koken en je vergat om het uit de koelkast te halen. Er is een manier om dat snel in orde te brengen en het is 'het ei van Columbus' ...

lees meer »

Kweekvlees voor het eerst te koop (in Singapore)

nieuws 8/12/2020

Als eerste land ter wereld heeft Singapore toestemming gegeven voor de verkoop van kweekvlees, dat in een laboratorium is gemaakt en waarvoor dus geen dieren zijn geslacht. Goed nieuws te zijn voor het welzijn van zowel dieren als mensen, al zijn er nog uitdagingen.

lees meer »

Wok van kalkoen, paksoi en kastanjechampignons

recepten 3/12/2020

Ben je op zoek naar een gezond en lijnvriendelijk gerecht met niet al te veel werk? Dan is een wokschotel de ideale oplossing! Mager kalkoenvlees, een massa knapperige groente en een paar smaakmakers die je even doen dromen van het verre oosten ...

lees meer »

12 tips om winderigheid te voorkomen

12 tips om winderigheid te voorkomen
dossier 3/12/2020

Winden laten is een heel normaal proces in het lichaam waarbij overtollige lucht of gas via de anus uit het maag-darmkanaal ontsnapt. Maar het kan wel heel vervelend zijn.

lees meer »

Lekkere paddenstoelen het hele jaar rond

Lekkere paddenstoelen het hele jaar rond
dossier 3/12/2020

De champignon is ‘un champion’ in onze keuken. Maar er zijn zoveel meer lekkere eetbare paddenstoelen. Tijd om kennis te maken met de shiitake, de oesterzwam en de eryngii ... die niet alleen in de herfst het mooie weer maken, maar het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

lees meer »
2188 artikels over voeding
Bekijk
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Na het eten van asperges kan de urine een uitgesproken geur hebben.

  • Juist
  • Fout
pub