voeding

Over voeding is er de laatste jaren veel te doen. Welke voeding is gezond? Welke bestanddelen vermijd je best? Welk dieet werkt voor wie? En moet je alles geloven wat er gezegd wordt over het vermijden van bepaalde voedingsstoffen, zoals koolhydraten en gluten? In deze rubriek vind je tal van tips en massa’s info over gezonde voeding.

Tips voor een gezond ontbijt

Tips voor een gezond ontbijt
dossier 13/03/2019

Een ontbijt mag dan misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag zijn en regelmatig ontbijten is misschien ook niet de beste manier om af te vallen. Maar dat een gezond ontbijt belangrijk is, wordt in feite door niemand betwist.

lees meer »

Studeren en voeding

Studeren en voeding
dossier 1/09/2000

Veel studenten onderschatten het belang van een evenwichtige voeding. Men heeft vaak geen tijd of geen zin om te eten. Toch kan voeding een duidelijk effect uitoefenen op het concentratievermogen.

lees meer »
2111 artikels over voeding
Bekijk

Hoe verandert jouw dna door wat jouw moeder at?

video 22/10/2019

Wat een vrouw tijdens haar zwangerschap eet, kan de gezondheid van haar kind beïnvloeden, ook op latere leeftijd. Sterker nog: het kan het dna van het kind beïnvloeden! Epigeneticus Bas Heijmans legt uit bij de Universiteit van Nederland uit hoe dat werkt.

lees meer »

Wok van kip met zoetzure groente

recepten 21/10/2019

Wokken is altijd een goed idee: weinig werk, snel klaar, bijna geen afwas... En dit wokgerecht is dan ook nog eens lijnvriendelijk, gezond en superlekker!

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Een stukje kip past in een gezonde voeding

Een stukje kip past in een gezonde voeding
nieuws 11/10/2019

Kip zorgt voor variatie op het menu. Een stukje kip brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan. Een kippenfilet is bovendien zeer mager vlees. Kip past dus prima in een gezonde voeding.

lees meer »

Eieren dragen bij tot een goede verzadiging

Eieren dragen bij tot een goede verzadiging
nieuws 10/10/2019

Vandaag neemt diëtiste Charlotte Vande Riviere de tijd om ons alles over de gezondheidseffecten van eieren te vertellen. Eitjes zijn namelijk niet alleen lekker, ze zitten ook boordevol voedingsstoffen!

lees meer »

Poké bowl met krokante kip

recepten 10/10/2019

Een poké bowl is een Hawaiaans gerecht met verse, rauwe groenten en vis, maar je kan gerust experimenteren met deze formule. Wat dacht je bijvoorbeeld van krokante kip in plaats van vis?

lees meer »

Red de omelet

recepten 8/10/2019

Een omelet is zo eenvoudig dat ze soms aan onze aandacht ontsnapt. Jammer, want het is een degelijk, snel en goedkoop gerecht dat koks uit penibele eetsituaties kan redden. Komt daarbij dat zelfs de grootste keukenkluns eieren kan klutsen en je er tal van koelkastoverschotjes in kwijt kunt.

lees meer »

Voldoende melk, elke dag noten en elke week peulvruchten

nieuws 3/10/2019

De Hoge Gezondheidsraad heeft een lijst van 5 vuistregels en 7 prioriteiten samengesteld waarmee iedere Belg gezonde levensjaren kan winnen door gezond te eten. De deskundigen willen dat de Belg weet welk voedsel hij het best kan eten om het risico op ziekte en overlijden te beperken.

lees meer »

Klachten door te weinig vitamine B12?

Klachten door te weinig vitamine B12?
dossier 27/09/2019

Hebt je last van vermoeidheid? Duizeligheid? Concentratieproblemen? Nogal wat mensen schrijven dergelijke klachten toe aan een tekort aan vitamine B12. Meestal is dat echter niet het geval en hebben die klachten andere oorzaken.

lees meer »

Mag je vlees eten als je kanker hebt of hebt gehad?

nieuws 26/09/2019

Er is onderzoek gedaan onder patiënten met darmkanker die minder vlees aten of stopten met vlees eten na hun diagnose en patienten die evenveel vlees bleven eten na hun diagnose. Er werden geen verschillen gevonden tussen deze groepen op overleving.

lees meer »

Product in de kijker: quinoa

Product in de kijker: quinoa
dossier 23/09/2019

Quinoa wordt in één adem genoemd met couscous en andere korrelgranen, maar eigenlijk is het geen graansoort. Net zoals rijst, boekweit en soja bevat het ook geen gluten. De zaadjes zijn gemakkelijk verteerbaar, quasi vetvrij en ze bevatten weinig zetmeel. Bovendien zijn ze vezelrijk en begenadigd met volwaardige proteïnen.

lees meer »

Asperges op zijn Vlaams

recepten 18/09/2019

Asperges zijn smaakvol en lijnvriendelijk, maar tegelijk ook een bommetje van vitaminen en mineralen! Met deze heilige drievuldigheid als hoofdkenmerken kan de asperge alleen maar warm aanbevolen worden.

lees meer »

Roerei met tomatensalsa

recepten 17/09/2019

Een eitje kan je op heel wat verschillende manieren bereiden. Bovendien zijn eitjes makkelijk te combineren met veel andere producten, zoals met een lekkere tomatensalsa.

lees meer »
2111 artikels over voeding
Bekijk


Wat denk jij?

Alvorens groenten in te vriezen blancheer je deze best eerst

  • Juist
  • Fout
pub