voeding

Zijn eiwitrepen gezonde snacks?

Zijn eiwitrepen gezonde snacks?
dossier 9/02/2022

Proteïnerepen ('proteine bars') zijn een makkelijke manier om eiwitten aan je dagelijkse dieet toe te voegen. Binnen het brede gamma van eiwitrepen is er echter veel variatie in kwaliteit. Dit moet je weten voordat je een keuze maakt.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Kunnen zoetstoffen suiker vervangen?

nieuws 7/02/2022

Overmatige consumptie van suiker brengt veel nadelen met zich mee voor voor onze gezondheid, vandaag dat meer mensen kiezen voor suikervervangers of zoetstoffen. Maar zijn die eigenlijk wel zoveel beter?

lees meer »

Gegratineerde kalfsgehaktballetjes in groentesaus

Gegratineerde kalfsgehaktballetjes in groentesaus
recepten 8/11/2021

Gehaktballetjes, wie houdt daar niet van? Deze versie bestaat voor de helft uit champignons zodat je meteen wat meer groente binnen hebt zonder moeite daarvoor te doen. Ideaal dus ook om je kind stiekem wat extra groente te laten eten.

lees meer »

Zijn gembershots gezond?

Zijn gembershots gezond?
dossier 29/04/2022

Een gembershot is een geconcentreerd drankje op basis van verse gember. Doordat ze zo geconcentreerd zijn, kunnen ze pittig smaken en beperkt men de dosis meestal tot één of twee slokken. Wat is de impact ervan op je gezondheid? En zijn er ook nadelen?

lees meer »

Kunnen E-nummers kwaad voor onze darmen?

video 1/02/2022

Heel wat voedingsproducten bevatten emulgatoren - stoffen die helpen bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn. Lisa Miclotte (UGent) onderzoekt hun impact op onze darmflora en darmgezondheid.

lees meer »

Witloof: lekker en gezond

Witloof: lekker en gezond
dossier 1/02/2022

Witloof is niet alleen supergezond, maar ook heel makkelijk te bereiden op verschillende manieren. Waarop moet je letten als je witloof koopt, hoe hou je de groente zo lang mogelijk vers, en wat is het verschil tussen 'gewoon' witloof en grondwitloof?

lees meer »

Pampushki

Pampushki
recepten 29/10/2021

Pampushki klinkt gezellig, maar doet bij de meeste bakkers niet meteen een belletje rinkelen. Het is een hartig brood uit Oekraïne dat overgoten wordt met een persillade en lauwwarm wordt geserveerd.

lees meer »

Zijn brood, pasta en aardappelen dikmakers?

nieuws 27/01/2022

Het is een wijdverspreide stelling dat pasta (spaghetti en dergelijke) en aardappelen een dikmaker zijn. Hetzelfde geldt voor brood. Maar klopt dat eigenlijk wel? En wat zegt de Hoge Gezondheidsraad?

lees meer »

Wat kunnen postbiotica doen voor onze gezondheid?

boeken/interviews 3/12/2021

Kim De Paepe, postdoctoraal onderzoeker bij het Centrum voor Microbiële Ecologie en Technologie aan UGent, legt uit wat postbiotica precies zijn en hoe ze niet alleen kunnen bijdragen aan onze gezondheid, maar ook specifieke westerse beschavingsziektes kunnen bestrijden.

lees meer »

Moet je anders gaan eten als je meer gaat sporten?

Moet je anders gaan eten als je meer gaat sporten?
dossier 26/01/2022

Wanneer moet je je voeding afstemmen op je sport? Voor sporters is het een belangrijke vraag, want de juiste voeding voorziet je lichaam van voldoende brandstof tijdens het sporten, je loopt minder risico op blessures en ziekte, en het helpt je om achteraf te herstellen.

lees meer »

Hartige galette met camembert en vijgen

Hartige galette met camembert en vijgen
recepten 21/11/2021

Met deze galette kan je alle kanten uit. Je kunt ze serveren als voorgerecht, lunch en zelfs nagerecht. Camembert, calvados, vijgen en appels ... die ingrediënten staan garant voor een heerlijke combi.

lees meer »

Verstopping of constipatie: oorzaken en tips

Verstopping of constipatie: oorzaken en tips
dossier 12/01/2022

Verstopping of constipatie is een vervelend euvel dat verschillende oorzaken kan hebben. Maar vaak is het een kwestie van levenswijze. Niet ontbijten, zich geen tijd gunnen om naar het toilet te gaan, de toiletgang uitstellen,

lees meer »

Wat gebeurt er als je maaltijden overslaat?

nieuws 7/01/2022

Het lijkt misschien de snelle weg naar een slanke lijn, maar het overslaan van maaltijden, werkt veeleer in je nadeel. Binnen vier tot zes uur na je laatste voedselinname beginnen je hersenen het tekort aan brandstof te ervaren en bovendien kan het net je basisstofwisseling vertragen.

lees meer »

Waarom zijn kolen gezonde winterkost?

nieuws 5/01/2022

Witte kool, groene kool of savooikool, boerenkool, rode kool, spruitjes: het zijn ideale wintergroenten die bovendien boordevol goede voedingsstoffen zitten, al hangt natuurlijk veel af van de bereidingswijze en hoe je de kolen bewaart.

lees meer »

Hypocalciëmie: wat zijn de symptomen van een calciumtekort?

Hypocalciëmie: wat zijn de symptomen van een calciumtekort?
dossier 31/12/2021

Calcium is een mineraal dat belangrijk is voor de opbouw en het onderhoud van je botten en gebit, en voor een goede werking van zenuwen en spieren. Een tekort aan calcium kan symptomen veroorzaken als tintelingen, spierkrampen en hartritmestoornissen, soms zelfs levensbedreigend.

lees meer »

Tips om voedsel veilig te bewaren

Tips om voedsel veilig te bewaren
dossier 31/12/2021

Een feestmaaltijd betekent ongewone gerechten en grotere hoeveelheden voedsel dan gewoonlijk. Het is daarom belangrijk om de hygiëneregels voor voeding te respecteren, zeker als je restjes wil bewaren. Zo vermijd je het risico op voedselvergiftiging.

lees meer »

Intermittent living: kortstondige stress voor meer energie

nieuws 30/12/2021

Intermittent living is een methode om matige, kortstondige stressprikkels te stimuleren zoals koude, hitte, cognitieve uitdaging of intensieve beweging, om zo ons overlevingsinstinct te prikkelen dat door de moderne levensstijl in de sluimerstand is geraakt.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Alvorens groenten in te vriezen blancheer je deze best eerst

  • Juist
  • Fout