ad

Eten voor het sporten of niet?

Laatst bijgewerkt: november 2020

nieuws Over sporten met een lege maag bestaat heel wat verwarring. Uit Brits onderzoek blijkt nu dat er geen eensgezind antwoord bestaat op de vraag of we voordien beter wel of niet eten, dat verschilt namelijk voor mannen en vrouwen. Vrouwen kunnen best wel wat eten om de ververbranding te stimuleren, mannen blijven beter nuchter.

De hoeveelheid vet die je verbrandt tijdens het sporten is afhankelijk van wat je eet voor of na het sporten, dat heeft een onderzoek van de Britse universiteit van Surrey uitgewezen. Maar nu blijkt ook nog eens dat al dan niet eten voor een sportieve inspanning bij mannen een vrouwen een ander effect heeft op de vetverbranding.

Zo mogen vrouwen wel koolhydraten opnemen voor het sporten, omdat zij nu eenmaal sneller vet verbranden dan koolhydraten. Mannen doen dit met het oog op een optimale vetverbranding beter niet, omdat zij sneller koolhydraten verbranden dan vet.

De inname van koolhydraten houden zij het best voor na het sporten. Vrouwen eten dan weer best geen koolhydraatrijke maaltijd onmiddellijk na het sporten, de koolhydraten worden dan net wel sneller verbrand dan vet.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub