Laptop kan brandwonden veroorzaken aan geslachtsorganen

nieuws Te lang werken met of spelen op een draagbare computer, geposteerd op de knieën, kan zelfs door de kleren heen de huid verbranden, zo staat te lezen in het jongste nummer van het gezaghebbende medische vakblad The Lancet. De waarschuwing komt er nadat een Zweedse wetenschapper aan zijn penis en scrotum verbrand was geraakt.
Comfortabel gezeten op de divan thuis, zat de vijftigjarige man met zijn laptop op schoot. De vader van twee kinderen werkte bijna een uur aan een rapport. De volgende dag begon hij pijnlijke brandblaren te krijgen aan zijn voorhuid en scrotum. Zij infecteerden vervolgens. Na enige tijd verdwenen de brandblaren weer, zonder dat er antibiotica nodig was.

De man herinnerde zich op een gegeven ogenblik een branderig gevoel te hebben gehad en de laptop te hebben verplaatst om daaraan proberen te verhelpen.
Doorgaans raden handboeken aan laptops niet direct op de blote huid te zetten. Maar in dit geval was het slachtoffer gekleed. "Deze historie dient serieus genomen", schrijft Claes-Goran Ostenson van het Institut Karolinska te Stockholm in The Lancet.
Bron: GvA


Laatst bijgewerkt: november 2002
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram