Portfoliodieet voor cholesterol

lekker-eten.jpg

nieuws Het portfoliodieet is gebaseerd op het principe dat de combinatie van verschillende cholesterolverlagende voedingsmiddelen effectiever is dan de individuele inname ervan. Daarom wordt in het portfoliodieet aangeraden om zowel plantensterolen, soja-eiwit, vezels als amandelen te consumeren. Van elk van deze voedingsmiddelen werd individueel reeds een cholesterolverlagend effect aangetoond.
In deze studie werd aan 55 personen gevraagd deel te nemen aan een studie waarbij het portfoliodieet één jaar lang diende
te worden gevolgd. Het portfoliodieet gaf aanleiding tot een daling van de LDL “slechte” cholesterol van gemiddeld 13%. Bij een derde van de deelnemers werd zelfs een daling van LDL cholesterol van meer dan 20% vastgesteld.
De onderzoekers toonden hiermee aan dat gemotiveerde personen belangrijke dalingen in LDL- cholesterol kunnen bekomen, enkel en alleen door het aanpassen van hun voedingsgewoonten, en dat de gunstige effecten ook op langere termijn aanhouden.

bron: Am J Clin Nutr., 2006: 83; 582-91

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram