zonlicht

Zonnebrand

dossier 25/05/2017

Wanneer we mogen genieten van onze welverdiende vakantie bestaat de kans dat we ons laten verrassen door de hevige zon.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Welke kleding beschermt tegen de zon?

Welke kleding beschermt tegen de zon?
nieuws 18/04/2017

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Europa. Ook in ons land blijft het aantal huidkankerpatiënten jaar na jaar zorgwekkend stijgen, met 32.000 nieuwe gevallen per jaar. Schadelijke UV-blootstelling vermijden, is de sleutel om je kans op huidkanker te verkleinen.

lees meer »

Zonnebank kan oorzaak zijn van overdosis vitamine D

nieuws 21/02/2017

Een tekort aan vitamine D kan het risico op botontkalking (osteoporose) verhogen. Maar ook te veel vitamine D kan schadelijk zijn voor het bot. De meest frequente oorzaak van een overdosis is buitensporig gebruik van vitamine D-supplementen.

lees meer »

Vijftien tips voor correct gebruik van zonnecrème

nieuws 21/06/2016

Een goede zonnebrandcrème beschermt uw huid tegen verbranden en huidveroudering, en dus ook tegen huidkanker. Op voorwaarde dat u de juiste crème op de juiste manier gebruikt. Zonnebrandproducten bieden geen totale bescherming. Ieder product laat een deel van de uv-straling door.

lees meer »

Hoe werkt lichttherapie bij een winter- of seizoensdepressie?

Hoe werkt lichttherapie bij een winter- of seizoensdepressie?
nieuws 18/02/2016

Lichttherapie wordt tegenwoordig als de voorkeursbehandeling voor een winter- of seizoensgebonden depressie beschouwd, ook al is het precieze mechanisme waarop dit werkt niet bekend en werkt het ook niet altijd. Maar voor zowat 7 op 10 mensen met een seizoensgebonden depressie zou het werken.

lees meer »

Beschermingsfactor zonnebrandcrème niet altijd juist

Beschermingsfactor zonnebrandcrème niet altijd juist
nieuws 4/08/2015

Bij het merendeel van de anti-zonnebrandmiddelen (86%) staat de juiste zonbeschermingsfactor op het etiket vermeld. Bij 14% was de zonbeschermingsfactor lager dan op het etiket stond. Dat zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit na onderzoek onder 58 anti-zonnebrandproducten.

lees meer »

Stralend en gezond zomerhaar.

nieuws 24/07/2015

Zon, zee en zwembaden zorgen voor heel wat zomerplezier maar chloor en zeezout zijn schadelijk voor het haar. Met deze vijf tips van de kapster komen je lokken ongedeerd de zomer door.

lees meer »

Kinderogen beschermen tegen Uv-straling

Kinderogen beschermen tegen Uv-straling
nieuws 15/07/2015

Kinderogen beschermen tegen Uv-straling Uv-straling kan permanente schade aan de ogen veroorzaken. Toch blijkt uit een peiling van het Oogfonds dat 82% van de kinderen in Nederland op een zonnige dag meestal geen zonnebril draagt. En dat terwijl kinderogen extra kwetsbaar zijn.

lees meer »

Hittegolf en ozonpieken

Hittegolf en ozonpieken
dossier 2/07/2015

Wat is een hittegolf? Welke zijn de hittesymptomen en wat kan men doen? Welke zijn de risicopersonen? Zijn er geneesmiddelen die de hittesymptomen verergeren? Hoeveel moeten we drinken en wat eten we best?

lees meer »

Meer zon betekent minder kinderen

nieuws 4/03/2015

Volgens Noorse onderzoekers worden er minder kinderen geboren in een periode waarin de aarde veel UV-straling. Die conclusie trekken ze op basis van kerkelijke archieven tussen 1750 en 1900.

lees meer »

Tip voor de winter: ‘Zet ramen en deuren open’

nieuws 15/10/2014

De Vlaamse overheid lanceert net voor het begin van de winter een campagne waarbij het burgers oproept elke dag een halfuur lang deuren en ramen open te zwieren. ‘Neen, dat zorgt niet voor hogere stookkosten, integendeel.’

lees meer »

Oogfonds adviseert zonnebril voor baby

Oogfonds adviseert zonnebril voor baby
nieuws 12/08/2014

Baby's moeten zonnebrillen dragen. Dat adviseert het Nederlandse Oogfonds. Kinderen zijn kwetsbaarder voor veel licht en UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen.

lees meer »

Zonlicht vermindert kans op darmkanker

Zonlicht vermindert kans op darmkanker
nieuws 2/08/2014

Dagelijks kort de zon in gaan remt de groei van darmtumoren. Dat ontdekten onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) door muizen aan UV-straling bloot te stellen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram