Zonnebrandpillen werken niet

123-vr-in-zon-straling-huid-06-18.jpg

nieuws

Het Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap Food and Drug Administration (FDA) waarschuwt tegen het gebruik van zogenaamde ‘zonnebrandpillen’. Volgens de FDA beschermen deze pillen niet tegen de zon en zijn ze schadelijk. Eerder hebben ook het Nederlandse KWF Kankerbestrijding en het Nederlandse Huidfonds het gebruik van dergelijk pillen ten stelligste afgeraden.

Het gaat onder meer om de producten Advanced Skin Brightening Formula, Sunsafe Rx, Solaricare, Sunergetic en Heliocare, die ook bij ons en op internet te koop zijn. Er is geen enkel bewijs dat deze pillen, die gepromoot worden als voedingssupplementen, effectief beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon of de huid helpen om te herstellen van de gevolgen van zonnebrand en helpen om huidkanker te voorkomen. Volgens de FDA gaat het hier om leugenachtige beweringen die een vals gevoel van veiligheid geven. De Amerikaanse producenten van deze middelen moeten vermeldingen zoals ‘neutraliseertt vrije radicalen’, ‘herstelt beschadigd DNA’ of ‘beschermt tegen de zon’ uit hun publiciteit verwijderen. 

Uzelf beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon, doet u door:
• de zon zoveel mogelijk te vermijden tussen 11.00 en 15.00 uur.
• u elke twee uur in te smeren met een goede zonnebrandcrème. 

Meer informatie over veilig zonnen vindt u op: www.veiligindezon.be
www.euromelanoma.org/belgie

Bronnen

https://www.fda.gov/newsevents/newsroom/pressannouncements/ucm608499.htm

https://huidfonds.nl/zonnebrandpillen-beschermen-niet-tegen-uv-straling/


Laatst bijgewerkt: juni 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram