1 op de 5 zonnebrandsprays biedt niet beloofde bescherming

123-zonnefactor-creme-06-18.jpg

nieuws

Niet alle zonnebrandsprays met factor 30 halen de beloofde bescherming, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Van de 15 sprays in deze test, krijgen er 3 een onvoldoende. 

Twee van de geteste sprays zijn regelrechte afraders: Lucovitaal blijft steken op factor 19 en Australian Gold biedt zelfs maar factor 15. Ook Lovea krijgt een onvoldoende, omdat het niet genoeg beschermt tegen uv A-straling.

De Consumentenbond beoordeelde de bescherming tegen uv A- en uv B-straling, het gebruiksgemak en het etiket van 15 zonnebrandsprays. In 2017 deed de Consumentenbond onderzoek naar 15 zonnebrandcrèmes. Toen bleek een drietal producten ook niet de beloofde SPF 30 te bieden. Dit waren producten van Clinique, Clarins en de inmiddels niet meer verkrijgbare crème van Europrofit.

Zeven van de nu geteste sprays bevatten allergenen die irritatie kunnen veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Bij de sprays van Etos, Lancaster, Ladival en Lucovitaal zorgden specifieke allergenen en/of hormoonverstorende stoffen voor een lager testoordeel. De sprays van P20 en Louis Widmer bevatten zelfs een hormoonverstorend ingrediënt dat de EU afraadt in sprays en werden daarom uitgesloten van de test.

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2018/1-op-de-5-zonnebrandsprays-biedt-niet-beloofde-bescherming
https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/test-zonnebrand


Laatst bijgewerkt: juni 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram