therapie

Belg kookt zichzelf ziek door gebrek aan hygiëne in keuken

nieuws 13/03/2016

Jaarlijks zijn er in ons land 370 geregistreerde voedselvergiftigingen waarbij meerdere mensen ziek worden. Maar dat is maar het topje van de ijsberg. Want meer nog dan in grootkeukens loopt het in onze ­eigen keuken mis met de hygiëne. Dat concludeert het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid na een bevraging bij Belgische huishoudens.

lees meer »

Week van de diëtist 2016

nieuws 9/03/2016

Onder de slogan "Nonsens! Laat je niks wijsmaken, vraag raad aan je diëtist" wordt op 14 maart de campagneweek van de diëtisten vereniging afgetrapt.

lees meer »

Wat kunt u doen tegen pijn bij vaccinatie?

nieuws 21/02/2016

Nogal wat ouders van kleine baby's hebben schrik om hun baby te laten vaccineren omwille van de pijn van de prik. Ook heel wat grotere kinderen en zelfs volwassenen zien op tegen de pijn van een prik.

lees meer »

Vijftien tips voor een gezonde schoonmaak

nieuws 19/02/2016

Bij verkeerd gebruik van huishoudproducten kunnen schadelijke dampen vrijkomen. Volgens het antigifcentrum zijn huishoudproducten na geneesmiddelen de grootste oorzaak van ongevallen. Ook ons afvalwater wordt vervuild door chemische middelen die we thuis gebruiken voor de schoonmaak.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Baarden properder dan gedacht

nieuws 11/02/2016

‘Een baard is net zo vuil als een toilet’, dergelijke berichten doken de laatste jaren vaak op. Maar nieuw onderzoek toont aan dat het tegendeel wel eens waar zou kunnen zijn: dat mannen met baarden hygiënischer zijn dan de geschoren mannen.

lees meer »

Depressieklachten verminderen door mindfulness

nieuws 7/02/2016

Een mindfulnesstherapie kan patiënten met een actuele depressie helpen in het verminderen van hun klachten. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen. De studie onderzocht voor het eerst de effecten van mindfulness bij een actuele depressie.

lees meer »

Goede communicatie van zorgverleners kan pijn verzachten

Goede communicatie van zorgverleners kan pijn verzachten
nieuws 5/02/2016

Goede communicatie heeft een positieve invloed op de beleving van pijn. Vooral als een zorgverlener positieve verwachtingen uit over de evolutie van de pijn of informatie geeft over ingrepen die een patiënt moet ondergaan, heeft dat een gunstig effect.

lees meer »

Euthanasie: 30 vragen

Euthanasie: 30 vragen
dossier 3/02/2016

30 vragen rond euthanasie: Wat is euthanasie? Kan euthanasie bij kinderen/jongeren?Kan de familie de euthanasie weigeren? Wie beslist dat het lijden ondraaglijk is? enz...

lees meer »

Geen bewijs voor ernstige bijwerkingen hpv-vaccins

nieuws 25/01/2016

Het vaccin tegen humaan papillomavirus (HPV) verhoogt niet het risico op twee zeldzame syndromen bij jonge vrouwen: complex regionaal pijnsyndroom (CRPS, een chronischepijnsyndroom dat een ledemaat treft) en posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom,

lees meer »

Rode Kruis zoekt plasmadonoren

Rode Kruis zoekt plasmadonoren
nieuws 22/01/2016

Rode Kruis-Vlaanderen zet in 2016 vooral in op het vinden van nieuwe plasmadonoren. Dat bloed geven nodig is en mensenlevens redt, weet ondertussen bijna iedereen. Maar weet je ook wat plasma is? Wat bloedplaatjes doen? Hoeveel nood eraan is? Wie je daarmee kan helpen?

lees meer »

Zo vaak moet je een handdoek wassen

nieuws 17/01/2016

Badhanddoeken zijn een broeihaard voor bacteriën. Vanaf je je afdroogt, komen er dode huidcellen op. Ook speeksel, sporen van urine en allerlei ziektekiemen nestelen zich in de stof.

lees meer »

Je koffiemachine is viezer dan je denkt

nieuws 14/01/2016

Hoe hip en clean je koffiemachine er aan de buitenkant ook uitziet: de binnenkant ervan is ronduit vies. Uit een studie, verschenen in het vakblad Scientific Reports, blijkt dat er 35 tot 67 verschillende soorten bacteriën in leven.

lees meer »

13 tips om eenzaamheid in de zorg te verminderen

13 tips om eenzaamheid in de zorg te verminderen
nieuws 25/12/2015

Ongeveer de helft van de ouderen die langdurig zorg thuis of in een rusthuis nodig hebben, is eenzaam. Bij mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuigelijke beperking heeft ruim 55 procent te kampen met eenzaamheid, bij mensen met psychische problemen loopt dit zelfs op tot bijna 80 procent.

lees meer »

Hoop op gentherapie bij mucoviscidose

Hoop op gentherapie bij mucoviscidose
nieuws 18/12/2015

Met een nieuwe vorm van gentherapie kan men muizen met mucoviscidose genezen. En ook celkweekjes van mucopatiënten reageren er goed op. Dat zijn bemoedigende resultaten van een nieuwe studie van de Onderzoeksgroep Moleculaire Virologie en Gentherapie van de KULeuven.

lees meer »

Biefstuk van plantaardige eiwitten

Biefstuk van plantaardige eiwitten
nieuws 21/11/2015

Een vleesvervanger, op basis van peulvruchten, die niet onderdoet voor een biefstuk. Dat is het resultaat van een onderzoek naar duurzame vleesvervangers met puur plantaardige ingrediënten van Wageningen University.

lees meer »

Behandeling stotteren op jonge leeftijd belangrijk

nieuws 17/11/2015

Het is belangrijk om stotteren bij jonge kinderen meteen te behandelen. De ernst van stotteren heeft bij jonge kinderen geen invloed op hun levenskwaliteit, maar bij volwassen wel. Dat blijkt uit onderzoek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram