De Stichting tegen Kanker organiseert op 29 april 2016 een Infovoormiddag over niet-conventionele behandelingen van kanker.

nieuws Uit meerdere studies blijkt dat 30 tot 70% van de patiënten met kanker diverse niet-conventionele methoden gebruiken om hun behandeling aan te vullen. Het gaat onder meer om fytotherapie (kruidengeneeskunde),homeopathie, mindfulness, relaxatie, massage en voedingssupplementen.

Deze niet-klassieke behandelingen hebben meestal geen directe invloed op de genezingskansen. Bijgevolg mogen ze in geen geval klassieke medische behandelingen vervangen. Maar ze kunnen wel de levenskwaliteit van de patiënt verhogen, bepaalde bijwerkingen van klassieke behandelingen verminderen en bijdragen tot een meer globale aanpak van de ziekte.
Wat kunnen we nu echt verwachten als voordelen van deze niet-klassieke benaderingen? Zijn ze wel zonder risico? En hoe vindt u er betrouwbare informatie rond? Zijn er voorzorgen in acht te nemen als u er gebruik van maakt? Dat zijn belangrijke vragen.

Om er een objectief antwoord op te formuleren, organiseert Stichting tegen Kanker een infovoormiddag voor het grote publiek, in samenwerking met het Antikankerfonds. Het is niet de bedoeling om de ene methode te promoten en de andere af te breken.
Het doel van de infovoormiddag is om nieuwe denkpistes te openen. Zonder vooroordelen of partijtrekken, maar op een grondige en onderbouwde manier. Een panel experten zal het woord nemen in klare en begrijpbare taal.

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram