Training helpt tegen gevolgen beroerte

123-vr-rolstoel-training-kine-07-16.jpg

nieuws Patiënten die na een beroerte revalideren, zijn gebaat bij de PST-training (Problem Solving Therapy). Hiermee leren ze problemen of hindernissen in vier stappen op te lossen. Daardoor ervaren ze sneller een betere kwaliteit van leven en leren ze sneller omgaan met beperkingen die na een beroerte zijn ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek aan het Erasmus MC in Rotterdam
PST is een bestaande training, toegespitst op patiënten die thuis revalideren na een beroerte of CVA.

Deelnemers kregen vaardigheden aangereikt om problemen in vier stappen te lijf te gaan. In stap 1 werd het probleem gedefinieerd en werd een doel gesteld. In stap 2 werden meerdere oplossingen bedacht. In stap 3 werden de oplossingen voorzien van voor- en nadelen en werd na afweging de beste oplossing gekozen. In de laatste stap werd het probleem getackeld en werd de oplossing geëvalueerd.

Na zes maanden was een flink verschil merkbaar. De waarde die patiënten toekenden aan hun kwaliteit van leven, was in de groep die PST had gevolgd meer verbeterd dan in de controlegroep. Ook was de manier waarop problemen worden aangepakt meer verbeterd na PST.

Laatst bijgewerkt: juli 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram