kind

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Tweede vaccin tegen rotavirus

nieuws 29/07/2007

Vorig jaar kwam in België een eerste vaccin tegen rotavirus op de markt, Rotarix®. Vanaf 1 juni 2007 is er een tweede vaccin: Rotateq®. Beide vaccins zijn bestemd voor toediening via de mond.

lees meer »

Oudste kinderen scoren beter op IQ-tests

nieuws 12/07/2007

Jongens die opgevoed worden als oudste van het gezin (omdat ze als eerste zijn geboren, of omdat vroeger geboren kinderen op jonge leeftijd stierven) scoren hoger op IQ-tests dan jongere kinderen.

lees meer »

4X4 niet veiliger dan gewone auto

nieuws 1/02/2007

Het is een misvatting dat 4x4 auto’s door hun grootte en gewicht veiliger zouden zijn voor kinderen dan een gewone auto, aldus een Amerikaans onderzoek (Pediatrics, januari 2007).

lees meer »

Kinderen in groene wijken minder dik

nieuws 24/01/2007

Kinderen die in zogenoemde groene wijken wonen, zijn minder dik dan leeftijdsgenootjes uit vergelijkbare wijken zonder groen. In wijken met veel gras en bomen is het percentage kinderen met overgewicht ongeveer vijftien procent lager.

lees meer »

Nieuwe regels kinderzitjes vanaf sept 2006

nieuws 12/08/2006

Vanaf 1 september 2006 komen er nieuwe regels voor het vervoer van kinderen in de wagen. De nieuwe reglementering stelt dat elk kind, kleiner dan 1m35, in een aangepast bevestigingssysteem moet vervoerd worden in de wagen.

lees meer »

Rugvriendelijke boekentassen

nieuws 31/07/2006

Het ideale maximum gewicht van een boekentas heeft te maken met het lichaamsgewicht, de groei en de lichamelijke conditie. Algemeen wordt aanbevolen dat een boekentas niet meer mag wegen dan tien procent van het lichaamsgewicht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram