Niet met zieke kindjes naar ziekenhuis of rusthuis

nieuws Kleine kinderen met een loopneusje of andere tekenen van een luchtweginfectie neemt u het best niet mee naar het ziekenhuis of naar een rusthuis wanneer u een zieke of een bejaarde gaat bezoeken. Kinderen zijn namelijk de belangrijkste verspreiders van het griepvirus (en van een aantal andere luchtwegvirussen). Dat is trouwens de reden waarom in een aantal landen wordt aanbevolen om jonge kinderen te vaccineren tegen de griep.
Overigens geldt de aanbeveling om geen zieken en bejaarden te bezoeken ook voor volwassenen die de griep, een verkoudheid of een andere luchtweginfectie hebben: ook zij kunnen kwetsbare bejaarden of zieken besmetten. In België adviseert de Hoge Gezondheidsraad trouwens dat iedereen die in de gezondheidssector werkt en die in rechtstreeks contact komt met risicopersonen (bejaarden, chronisch zieken, enz.) – dit geldt niet alleen voor artsen en verpleegkundigen maar ook voor onderhoudspersoneel en dergelijke – zich zou laten vaccineren tegen de griep. In feite geldt dit ook voor alle mensen die geregeld op bezoek gaan in een ziekenhuis of bejaardeninstelling, of die veel contact hebben met een bejaarde of een chronisch zieke.


Laatst bijgewerkt: juni 2022
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram