Hoeveel uren slaap heeft een kind nodig?

nieuws Kinderen hebben, net als volwassenen, niet allemaal even veel slaap nodig, en het vermindert met de leeftijd.
Tijdens de eerste maanden heeft een baby twaalf tot achttien uur slaap nodig, verdeeld over verschillende slaapperiodes. De baby zorgt er de eerste tijd zelf voor dat hij precies zoveel slaap krijgt als hij nodig heeft. Rond zes maanden slapen baby's gemiddeld 15 uur per dag. Vanaf die leeftijd beginnen ze meestal ook ’s nachts door te slapen. Rond de leeftijd van 1 jaar heeft 9 op 10 kinderen een regelmatig dag-nachtritme ontwikkeld. Tot de leeftijd van drie jaar hebben ze tussen 12 tot 16 uur slaap nodig, waarbij ze meestal ook overdag nog een paar uren slapen. Daarna volstaan 9 à 10 uur. Kinderen van 10 jaar en ouder, hebben ongeveer 9 uur slaap nodig.
Maak u echter geen zorgen als uw kind veel meer of veel minder slaapt dan een ‘gemiddeld’ kind. Indien uw kind weinig lijkt te slapen, maar ’s morgens gemakkelijk wakker wordt en overdag niet moe is en fris en monter blijft, is er geen reden om u ongerust te maken.


Laatst bijgewerkt: oktober 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram