Meer kans op astma bij kinderen die veel TV kijken

nieuws Kinderen die meer dan twee uur per dag televisie kijken, lopen twee keer zoveel risico astma te ontwikkelen dan kinderen die minder voor de tv hangen. Naar het gebruik van computers of videogames werd niet gekeken. Dat blijkt uit onderzoek (gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Thorax).
van Britse wetenschappers bij ruim 3000 kinderen van 0-12 jaar. 6% van de kinderen had astma op de leeftijd van 12 jaar.
Dit onderzoek bevestigt eerdere onderzoeken. Bij de kinderen die op de leeftijd van 3,5 jaar minder dan 2 uur TV keken, kreeg ongeveer 5% astma, bij diegenen die meer dan 2 uur keken was dat 9%.
De reden moet niet zozeer gezocht worden in het TV-kijken opzich, wél in het feit dat kinderen die veel tv kijken te weinig beweging krijgen. Mogelijk is het vooral voor jonge kinderen (beneden 3,5 jaar) zeer belangrijk om veel te bewegen zodat hun longen en luchtwegen voldoende kunnen ontwikkelen.


Laatst bijgewerkt: mei 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram