Gratis naar tandarts

nieuws Vanaf 1 mei wordt de tandarts gratis tot achttien jaar voor de gewone 'behoudende tandheelkundige prestaties' (zoals het trekken van tanden, vullingen en zenuwbehandelingen). Tot nu toe was dat tot 15 jaar. Ook een op maat gemaakte kroon op een melkmaaltand of op een eerste blijvende maaltand, wordt tot 18 jaar terugbetaald. Jongeren kunnen hun tandarts ook vragen om de derdebetalersregeling toe te passen, waardoor de factuur rechtstreeks naar het ziekenfonds wordt gestuurd en ze zelf niets moeten voorschieten.
Wondhechting na het trekken van een tand of -wortel wordt voortaan terugbetaald voor mensen jonger dan 18 of ouder dan 59 jaar, of in bepaalde medische omstandigheden.

Nog vanaf 1 mei wordt ook het jaarlijkse mondonderzoek terugbetaald tot 60 jaar in plaats van 57 jaar. Het verwijderen van tandsteen tot de zone onder het tandvlees wordt driejaarlijks terugbetaald aan 18- tot 40-jarigen.

Ouderen boven 70 jaar die geen tanden meer hebben op de onderkaak, en bij wie de onderprothese niet meer goed vast zit, kunnen eenmalig een vergoeding krijgen voor het plaatsen van twee implantaten waarop het gebit wordt vastgeklikt.


Laatst bijgewerkt: juni 2009

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram