huidziekten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Huidkloven

nieuws 15/01/2013

Nogal wat mensen - vooral vrouwen - hebben nu last van pijnlijke kloven in de vingers.

lees meer »

Hoe een koortslip vermijden?

nieuws 22/07/2020

Een koortslip (herpes labialis) wordt veroorzaakt door het zeer besmettelijke herpes simplex virus (HSV). Jonge mensen hebben het vaakst een koortslip.

lees meer »

Koemelk verkleint kans op eczeem bij kind

nieuws 4/06/2020

Als borstvoedende moeders vooral vlees van herkauwers en zuivelproducten nuttigen, zoals koemelk, geitenkaas en rund- en lamsvlees, verkleinen zij de kans dat hun kind eczeem of een allergie krijgt in de eerste twee levensjaren van het kind.

lees meer »

Zon niet goed voor acne

nieuws 3/12/2019

Het is een fabeltje dat zonlicht een gunstige invloed zou hebben op acne. Integendeel: na een mogelijke tijdelijke verbetering volgt een opstoot, en tijdens een acne-behandeling wordt de huid een stuk gevoeliger voor zonlicht.

lees meer »

Minder infecties na operatie

nieuws 17/11/2020

Ziekenhuizen kunnen een groot deel van infecties na een operatie voorkomen met behulp van eenvoudige middelen als een zalfje en een shampoo.

lees meer »

Wat kan je doen tegen ongewenste haargroei?

nieuws 13/11/2018

Veel vrouwen hebben fijne donshaartjes op de kin, de onderbuik, de bovenlip, of de borsten. Dat is normaal. Maar sommige vrouwen hebben last van overmatige haargroei op plekken waar normaal alleen mannen haargroei hebben.

lees meer »

Online meldpunt cosmeticaklachten

nieuws 8/08/2019

Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een online-meldpunt gelanceerd waar consumenten huidklachten en andere overgevoeligheidsreacties na het gebruik van cosmetica melden:

lees meer »

Vitaminecrèmes tegen haaruitval zinloos

nieuws 12/05/2021

In huidcrèmes, shampoo en dergelijke zitten vaak vitamines zoals vitamine A, bètacaroteen, B5, B8 en E. De fabrikanten beweren dat de huid of het haar deze vitamines opneemt en dat ze dus plaatselijk inwerken.

lees meer »

Acne wordt onderbehandeld

nieuws 5/08/2019

Volgens een studie in opdracht van een farmaceutisch bedrijf wordt acne bij jongeren onderbehandeld. In België lijdt 80% van de adolescenten aan acne.

lees meer »

Wat kan je doen tegen haaruitval?

nieuws 5/11/2019

De erfelijk bepaalde vorm van haarverlies kan niet ‘genezen’, maar er bestaan wel een paar methoden om de evolutie te stoppen of zelfs nieuwe haargroei te bewerkstelligen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Bij couperose is er een abnormale roodverkleuring van wangen en/of neus.

  • Juist
  • Fout