Nieuwe website over urticaria of netelroos

nieuws

De Belgische patiëntenvereniging Allergienet ontwikkelde een een gespecialiseerde website met relevante informatie over netelroos of urticaria en een aantal hulpmiddeltjes om beter om te kunnen omgaan met de ziekte.

Urticaria of netelroos is een ernstige huidaandoening die gepaard gaat met jeuk, uitslag en vaak pijnlijke zwellingen. 20% van de bevolking krijgt gedurende zijn leven wel eens te maken met Urticaria. Het gaat om een veel voorkomende reactie van de huid die snel opkomende, sterk jeukende bulten en verhevenheden veroorzaakt. Vaak is netelroos van voorbijgaande aard maar voor heel wat mensen blijft de ziekte voor lange tijd actief en heeft het een ernstige impact op hun levenskwaliteit. In België zouden 50.000 mensen lijden aan een chronische vorm van deze ziekte

Netelroos is soms allergisch van aard en kan een gevolg zijn van huidcontact met een allergeen of door het nuttigen van voedsel waar men allergisch voor is. Maar meestal is er geen aantoonbare oorzaak. Bovendien kunnen de beschikbare behandelingen de ziekte niet genezen, maar de symptomen wél doen afnemen.

Lees ook: Netelroos (urticaria)

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram