Eczeem geeft mogelijk verhoogd risico op hart- en vaatziekten

123-jeuk-eczeem-huiduitslag-arm-170-02.jpg

nieuws Mensen die last hebben van chronische huidaandoeningen zoals eczeem hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en beroertes. Zowel de aandoening zelf als ongezonde gewoonten kunnen invloed hebben op dit risico. Ook slaapproblemen en diabetes komen meer voor bij mensen met eczeem. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek in het Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Voor het onderzoek werden gegevens verzameld van meer dan 61.000 volwassenen tussen de 18 en 65 jaar. Hieruit bleek dat mensen met eczeem vaker kampen met hartproblemen, maar ook met slaapproblemen en diabetes. Mensen met eczeem hebben ook vaker last van overgewicht, ze roken en drinken meer en bewegen minder dan mensen zonder de huidaandoening. Maar ook zonder deze factoren, die te maken hebben met leefstijl, laat het onderzoek een verband zien tussen eczeem en hartproblemen. Omdat eczeem vaak in de kindertijd begint, heeft het soms invloed hebben op het zelfbeeld en zelfvertrouwen. En die factoren zijn vaak bepalend voor (slechte) leefstijlgewoonten.

Laatst bijgewerkt: november 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram