filosofie

Bruiningsmiddel Melanoton ten stelligste afgeraden

nieuws 22/01/2009

Het synthetisch hormoon Melatonon, dat ook in België en Nederland op internet wordt aangeprezen en te koop wordt aangeboden om de huid te doen bruinen, is volgens de Britse MHRA onvoldoende getest op mensen en mogelijk gevaarlijk. De MHRA raadt ten stelligste af om het product te gebruiken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Veel koffie, kleine borsten?

nieuws 8/12/2008

Vrouwen die meer dan 3 koppen koffie per dag drinken, krijgen kleinere borsten. Hoe meer koffie ze drinken, hoe kleiner hun borsten. Dat zou althans blijken uit een Zweedse studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

lees meer »

Veel kinderschoenen passen niet

nieuws 26/08/2008

Volgens onderzoek van Glasgow Caledonian University zouden meer dan 4 op 5 schoolkinderen schoenen dragen die te klein of onaangepast zijn voor hun voeten, met alle gevolgen vandien, zoals pijnlijke voeten en zelfs misvormingen.

lees meer »

Zonder beha is beter

nieuws 5/05/2008

Volgens de Zweedse gynaecoloog Göran Samsioe van Lund University's Department of Obstetrics and Gynecology zijn tienermeisjes beter af zonder beha. Een te stevige beha beperkt de natuurlijke bewegingen van de boezem waardoor het weefsel zwakker wordt en de borsten gaan doorhangen.

lees meer »

Bikinilijn waxen is gevaarlijk

nieuws 12/07/2007

De bikinilijn waxen is levensgevaarlijk voor mensen met herpes of HIV. Hun weerstand is niet zo sterk en dat maakt hen meer vatbaarder voor infecties. Maar het kan ook voor gezonde mensen gevaarlijk zin.

lees meer »

Minder zon beter dan zonnebrandmiddel

nieuws 19/06/2007

Directe blootstelling aan zonlicht vermijden en kleding dragen die beschermt tegen schadelijke UV-straling is een betere manier om huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen dan gebruik van zonnebrandmiddelen.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram