Stevige billen? Makkelijker dan je denkt!

Laatst bijgewerkt: mei 2006
knie-en-buigen.jpg

nieuws Heb je een zittend beroep en vind je dat je billen steeds meer op pudding beginnen te lijken? Dan volgen hier enkele oefeningen waarmee je reeds na enkele weken een stevigere bips ontwikkelt, op voorwaarde dat je de oefening dagelijks herhaalt.

Ga op je rug op de grond liggen met je benen lichtjes geplooid. Kantel je bekken en duw het van de grond, zodat je rug en je dijen een rechte lijn vormen. Hou deze positie 10 seconden vol. Kom dan langzaam met je rug terug op de grond en ontkantel je bekken. Herhaal de hele oefening 10 maal. Na verloop van tijd kan je het aantal seconden dat je het bekken van de grond duwt opdrijven, net zoals het aantal keren dat je de oefening herhaalt.
Ga op handen en voeten zitten. Maak je rug goed bol. Strek dan vervolgens 1 been naar achter, en houd deze positie enkele seconden aan. Let wel dat je je been nooit hoger heft dan je rug! Herhaal deze oefening aan elke kant 10 maal en drijf het aantal op na verloop van tijd.
Nog een extra tip: lopen en skeeleren zijn ook uitstekende sporten om je bips te verstevigen!
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram