Campagne voor veilig gebruik haarkleurmiddelen

nieuws De FOD Volksgezondheid lanceert samen met DETIC en OIVO, de site www.mijnhaarkleuren.be. Op deze website, bedoeld voor de consument die zijn haar zelf kleurt, staan een aantal basistips voor een veiliger gebruik van haarkleurmiddelen.

Haarkleurmiddelen kunnen bij sommige mensen tot allergische reacties leiden. In uitzonderlijke gevallen gaat het om zware reacties. Symptomen van allergische reacties kunnen gaan van lichte jeuk, roodheid of uitslag tot een opgezwollen gezicht, onwel worden of ademhalingsproblemen. Onmiddellijk het haar spoelen en bij ernstige gevallen onmiddellijk medische hulp zoeken is dan aangewezen. Allergische reacties kunnen optreden tijdens de kleuring of pas na enkele dagen. Tijdelijke tatoeages met verboden stoffen in de zwarte inkt kunnen het risico op allergische reacties verhogen.

Op www.mijnhaarkleuren.be staat precies uitgelegd hoe de haarkleurmiddelen op een zo veilige mogelijk manier te gebruiken.
Enkele basisregels zijn:
• goed de handleiding lezen en volgen,
• steeds handschoenen gebruiken wanneer je het product aanbrengt,
• bij contact met ogen, oren, handen of gezicht direct met water spoelen,
• juwelen en metalen haarspelden verwijderen,
• zich aan de opgegeven inwerktijd houden.

Verleden jaar werd er al een site met tips gelanceerd voor de professionele kapper. Op www.knappekapper.be kunnen kappers zien hoe ze het best omgaan met haarkleur- en permanentmiddelen waarmee ze dagelijks in contact komen.


Laatst bijgewerkt: juli 2022
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram