dieet

Beschermen groenten en fruit tegen kanker?

nieuws 27/05/2010

Verschillende media berichtten over een nieuw grootschalig Europees onderzoek waaruit blijkt dat het eten van groenten en fruit een veel kleinere bescherming tegen kanker bieden dan altijd gedacht.

lees meer »

Wit-Gele Kruis publiceert gezond kookboek

nieuws 23/03/2010

De dieetdienst van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen publiceert naar aanleiding van de 20ste verjaardag een kookboek met gezonde recepten van onze verpleegkundigen zelf. Elk recept is eenvoudig klaar te maken en lekker.

lees meer »

Soja tegen beroerte

nieuws 16/11/2009

Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat soja kan beschermen tegen beroertes. Mensen die minstens 300 gram sojaproducten per week gebruiken hebben 77% minder kans op een beroerte dan mensen die minder dan 50 gram sojaproducten per week gebruiken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoeveel is 1 portie fruit en groente?

nieuws 29/09/2008

Volgens de aanbevelingen voor een gezonde voeding zouden we dagelijks minstens 2 porties groenten en 2 à 3 stukken/porties fruit moeten eten. Een portie betekent ongeveer 100 g.

lees meer »

Mirakeldieet tegen kanker

nieuws 4/09/2008

Door regelmatig 6 types voeding te consumeren kan men zijn risico op kanker met bijna een kwart verminderen. Dat blijkt uit onderzoek bij 26.000 Grieken gedurende 8 jaar door de universiteit van Harvard (USA) gepubliceerd in het British Journal of Cancer.

lees meer »

Soja vermindert aantal spermacellen

nieuws 29/08/2008

Mannen die geregeld sojaproducten eten hebben veel minder sperma dan mannen die dat niet doen. Dat blijkt uit een studie van Harvard School of Public Health gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Human Reproduction.

lees meer »

Soja helpt tegen diabetes

nieuws 26/04/2008

Vrouwen die dagelijks één portie sojamelk nemen, hebben bijna 40% minder kans op diabetes. Dit blijkt uit een grootschalig Chinees onderzoek, gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition.

lees meer »

Voeding kan helpen tegen cataract

nieuws 4/03/2008

Cataract is een vertroebeling van de ooglens waardoor het zicht troebeler wordt en de kleuren minder intens worden. Er is een nood om meer licht te gebruiken bij het lezen, het contrast tussen de letters en de achtergrond vervaagt, er treedt een vergeling van de kleuren op, de omgeving wordt mistig.

lees meer »

1 Belg op 5 is lactose-intolerant

1 Belg op 5 is lactose-intolerant
nieuws 5/01/2008

In België heeft naar schatting 20% van de bevolking last van lactose-intolerantie, vooral volwassenen. Lactose-intolerantie mag niet verward worden met melkallergie, die uiterst zeldzaam is en totaal verschillend.

lees meer »
Wat denk jij?

Ontbijten of niet ontbijten is even goed indien je de rest van de dag gezond en gevarieerd eet.

  • Juist
  • Fout
volgopfacebook

volgopinstagram