werken

Gsm-elleboog door te lang bellen

nieuws 29/06/2009

Het gebruik van een mobiele telefoon kan niet alleen een sms-duim veroorzaken, maar ook een gsm-elleboog, of het cubital tunnel syndroom. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd is in het Cleveland Clinic Journal of Medicine.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Een vaste werkplek schaadt de gezondheid

nieuws 24/12/2008

Uit het Europese onderzoek ‘Efficiënt werken in de 21ste eeuw’, blijkt dat het risico op een burn-out van 48% naar 5% daalt wanneer werknemers de vrijheid krijgen om af en toe buiten hun gebruikelijke kantoor te werken.

lees meer »

Internet is goed voor ouder brein

nieuws 24/11/2008

Ouderen die geregeld surfen op het internet, stimuleren hun hersenen meer dan wanneer ze een boek lezen, aldus onderzoekers van het Center on Aging van de University of California, Los Angeles in het American Journal of Geriatric Psychiatry.

lees meer »

GSM veroorzaakt nikkelallergie

GSM veroorzaakt nikkelallergie
nieuws 5/11/2008

Volgens de Britse vereniging van huidspecialisten, de British Association of Dermatologists, kan langdurig GSM-gebruik aanleiding geven tot een nikkelallergie.

lees meer »

Mogelijk eerste dode Q-koorts

nieuws 20/07/2008

In Nederlands Limburg is eind juni waarschijnlijk een man overleden die was besmet met Q-koorts. Als Q-koorts de oorzaak is, zou hij de eerste Nederlander zijn, van wie bekend is dat hij aan deze ziekte bezwijkt.

lees meer »

Let op de 'Blackberry Duim'

nieuws 7/07/2008

In de Verenigde Staten waarschuwt de American Physical Therapy Association's Occupational Health Special Interest Group voor een nieuwe vorm van RSI of Repetitive Strain Injury: de Blackberry-duim, een vorm van tendinitis van de duim.

lees meer »

Toetsenbord zit vol ziekmakers

nieuws 19/06/2008

Dat blijkt uit onderzoek door het Britse blad Which Computing. Van de dertig onderzochte toetsenborden bleken er vier zo gevaarlijk voor de gezondheid dat een deskundige vond dat die onmiddellijk moesten worden afgevoerd.

lees meer »

Stress door controle op computergebruik

nieuws 4/05/2008

Werkgevers die hun personeel in de gaten houden via zogeheten ict-surveillance, doen meer kwaad dan goed. Werknemers kunnen last krijgen van stress- en angstgevoelens. Ook kan het verzuim toenemen.

lees meer »

Schapen en geiten kunnen abortus veroorzaken

nieuws 1/04/2008

Schapen en geiten zijn vatbaar voor besmettelijke aandoeningen die bij de dieren abortus kunnen veroorzaken. Deze aandoeningen kunnen ook gevaarlijk zijn voor mensen met een verminderde weerstand, jonge kinderen, oude mensen, en vooral zwangere vrouwen.

lees meer »
Wat denk jij?

Hoeveel mensen hebben last van psychosociale problemen (stress, pesterij,...) op het werk?

  • 1/10
  • 3/10
  • 5/10
volgopfacebook

volgopinstagram