werken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Laserprinters ongezond?

nieuws 5/11/2007

Volgens een recente Australische studie van de Universiteit van Queensland verspreiden sommige laserprinter zeer kleine stofdeeltjes in de omgeving.

lees meer »

Diesel is slecht voor het hart

nieuws 3/11/2007

Uitstoot van fijn stof door dieselmotoren verhoogt het risico op de vorming van kalk in de slagaders en op een hartaanval. Dat blijkt uit enkele recent verschenen studies.

lees meer »

GSM-masten maken niet ziek

nieuws 12/09/2007

Volgens de drie jaar durende Britse Environmental Health Perspectives Study hebben GSM-masten geen invloed op de gezondheid van de omwonenden.

lees meer »

On-line televisie voor artsen

nieuws 14/08/2007

Sinds maart 2007 is België een nieuwe doelgroepenzender rijker : 'NCC channel' . De online-zender maakt wekelijks twee journaals voor de Belgische artsen : één voor de Vlaamstalige en één voor Franstalige artsen.

lees meer »

Asbestfonds

nieuws 20/04/2007

De Programmawet van 27 december 2006 voorziet de oprichting van een zogenaamd Asbestfonds dat slachtoffers van ziekten gerelateerd aan asbest moet vergoeden. Het Fonds zou vanaf 1 april 2007 operatief moeten worden.

lees meer »

GSM in ziekenhuis: pro en contra

nieuws 27/03/2007

Volgens onderzoekers van de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota (USA) bestaat er geen enkel bezwaar tegen GSM-gebruik in ziekenhuizen of door patiënten met bv. een pacemaker. De onderzoekers testten twee verschillende GSM-types in de directe omgeving van een 200-tal medische apparaten.

lees meer »

Autorijden verhoogt kans op huidkanker

nieuws 24/02/2007

Wie elke dag urenlang in de wagen zit, loopt een verhoogd risico op huidkanker. Opvallend veel professionele chauffeurs krijgen een huidtumor op de linkerkant van het gezicht, aan de linkerarm of -hand.

lees meer »

Depressie dreigt bij herstructurering bedrijf

nieuws 10/02/2007

Werknemers die na een herstructurering van hun bedrijf aan de slag kunnen blijven, terwijl collega’s worden afgedankt, hebben een verhoogde kans op een depressie en verwante psychische klachten (stress, angststoornis), zeggen Britse onderzoekers.

lees meer »

Gezonde voeding in bedrijven

dossier 7/02/2007

Het voedingsbeleid in bedrijven is voor verbetering vatbaar. De voordelen van gezond eten zijn nog onvoldoende doorgedrongen in de bedrijfswereld.

lees meer »
Wat denk jij?

Hoeveel mensen hebben last van psychosociale problemen (stress, pesterij,...) op het werk?

  • 1/10
  • 3/10
  • 5/10
volgopfacebook

volgopinstagram