Mag u als zieke werknemer een activiteit uitoefenen?

nieuws Ja, maar er zijn bepaalde voorwaarden zoals:
- de arbeid moet met de gezondheidstoestand verenigbaar zijn
- vanuit medisch standpunt moet u minstens 50% arbeidsongeschikt blijven
- de voorafgaande toestemming van de adviserend geneesheer van het ziekenfonds is altijd nodig, zowel voor een bezoldigde als voor een onbezoldigde activiteit. Ook voor vrijwilligerswerk of toevallige bezigheden is voorafgaande toestemming van de adviserend geneesheer van het ziekenfonds noodzakelijk.
Vooraleer een activiteit te herbeginnen maakt u het best een afspraak met de dienst van de adviserend geneesheer van uw plaatselijk ziekenfonds. Bij goedkeuring van uw aanvraag door de adviserend geneesheer ontvangt u onmiddellijk op de consultatie een schriftelijke toestemming. Dan pas mag u het werk aanvatten.

Ingeval van betaalde arbeid of een zelfstandige activiteit wordt de ziektevergoeding berekend in functie van de inkomsten uit deze arbeid. Bijgevolg maakt u maandelijks een inkomensverklaring ingevuld door uw werkgever (ingeval van een zelfstandige activiteit is dit een persoonlijke verklaring op eer) over aan het ziekenfonds.
Een voorraad van dit document kan u bekomen bij uw plaatselijk ziekenfonds.


Laatst bijgewerkt: maart 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram