Minder hartfalen door bewegen op het werk

nieuws Wie te voet of met de fiets naar zijn werk gaat, heeft minder kans op hartfalen dan collega’s die de auto pakken. Wie tijdens zijn werk veel beweegt, is er nog beter aan toe. Dat blijkt uit Fins onderzoek waarin 60.000 mannen en vrouwen gedurende 30 jaar werden gevolgd. In die periode ontwikkelde 6 procent hartfalen. Bij hartfalen kan het hart niet genoeg bloed naar het hart pompen, waardoor men last heeft van vermoeidheid en kortademigheid.
Uit het onderzoek blijkt dat mensen die tenminste drie keer per week flink bewegen, 47 procent minder kans hebben op hartfalen. Mannen die op hun werk veel bewegen – van staan en lopen tot zwaar fysiek werk – verkleinen hun kans op hartfalen met 25 procent, vrouwen zelfs met 33 procent. Wie daarnaast ook nog te voet of met de fiets naar zijn werk gaat heeft nog minder kans op hartfalen.
Het is volgens de onderzoekers belangrijk om niet alleen in je vrije tijd te bewegen, maar ook naar het werk en op het werk te bewegen. Dit kan door bijvoorbeeld de trap te nemen in plaats van de lift of te fietsen in plaats van de auto.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift van de American College of Cardiology.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram