patientenzorg

Levenseinde verschilt per land

nieuws 13/09/2008

Waar een patiënt sterft en/of zijn laatste lijden verkort wordt, verschilt sterk per land. Zo sterven in Zweden en Wales bijna 2 op de 3 patiënten in een ziekenhuis. In Nederland is dat maar 1 op de 3. In Vlaanderen is het de helft (51,6%).

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Zorgverzekering

dossier 15/02/2006

Patiënten die thuis of in een rusthuis verpleegd worden, hebben recht op een vergoeding in het kader van de Vlaamse zorgverzekering. Deze vergoeding is bedoeld voor de terugbetaling van niet-medische kosten.

lees meer »

Palliatieve zorg: Sociale voorzieningen

dossier 1/02/2006

Sociale maatregelen voor terminale patiënten. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 70 % van de terminaal zieke patiënten thuis wenst te sterven, maar dat dit voor slechts 28 % van hen gerealiseerd kan worden.

lees meer »

Hoe gebeurt euthanasie?

dossier 18/01/2006

Getuige zijn van overlijden is voor de meeste mensen een beklijvende ervaring. Wanneer het om een euthanasie gaat, kunnen er ook veel emoties opgeroepen worden. Daarom is voldoende uitleg over wat er gaat gebeuren voor en tijdens de uitvoering van de euthanasie, heel belangrijk.

lees meer »

Oudere artsen weten minder dan jongere

nieuws 17/03/2005

De professionele kennis van oudere artsen loop merkbaar achter op die van jongere collega’s. Patiënten hebben bij een jongere arts een grotere kans op een optimale behandeling dan bij een oudere dokter.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram