Over rouwverwerking: Het leven gaat verder, zeggen ze

het-leven-gaat-verder-150.jpg

boeken-interviews Het leven gaat verder, zeggen ze - Lotgenoten in rouw ontmoeten elkaar in groepen
Na de dood van een dierbare staat de wereld stil. Niemand lijkt dat écht te kunnen begrijpen - behalve lotgenoten misschien. Mensen die worstelen met dezelfde woede en pijn, met dezelfde spanning tussen verstand en emotie, met dezelfde vragen naar zingeving. Verwerken kan niemand voor een ander doen. Maar anderen kunnen je wel steunen.
Het leven gaat verder. Dit is vaak de laatste zin van een gesprek met iemand die een geliefde heeft verloren. Niet kwaad bedoeld, maar wel pijnlijk als je verdrinkt in verdriet.

Dit boek toont hoe rouwgroepen troost en hoop kunnen bieden. Wat is rouwen precies? Hoe werkt een rouwgroep? Hoe kan ik een dergelijke groep vinden? De auteurs beschrijven helder de doelstellingen, werking en effecten van lotgenotengroepen voor rouwenden. Daarnaast vormen de vele aangrijpende getuigenissen en brieven van betrokkenen een bron waaruit zowel nabestaanden als hulpverleners moed en inspiratie kunnen putten.

Arthur Polspoel is universitair docent en begeleider van rouwgroepen. Hij verzorgt lezingen, symposia en cursussen rond rouw en terminale zorg. Eerder verschenen van hem 'Wenen om het verloren ik' en 'Eenzaam sterven?'.

Een hart onder de riem na het overlijden van een dierbare

Praktische info

Het leven gaat verder, zeggen ze - Lotgenoten in rouw ontmoeten elkaar in groepen - Arthur Polspoel e.a. - Uitgeverij Davidsfonds - herfst 2006 - 128 blz - 14,95 euro - ISBN nr


Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram