Over Infecties aan gewrichtsprothesen: Muiterij in mijn lijf

Muiterij-in-lijf-150.jpg

boeken-interviews De gevolgen van infecties die in een laat stadium optreden aan gewrichtsprothesen, is een kwestie waar weinig over nagedacht wordt. Om verschillende redenen zal ze steeds actueler worden.
In MUITERIJ IN MIJN LIJF beschrijft MIA VAN DER SCHUEREN, met oog voor detail, haar ervaringen met deze desastreuze infecties: maandenlange ziekenhuisopname; opeenvolgende operaties; pijn, angst, woede en machteloosheid; relaties tussen patiënt, artsen en paramedici; intensieve revalidatie met niet aflatende wilskracht.

Het boek toont overduidelijk aan dat je als patiënt maar beter goed geïnformeerd kunt zijn over je rechten als patiënt en over de euthanasiewet. Op een begrijpelijke wijze, van patiënt tot patiënt, worden bestaande misvattingen weggeruimd. Op deze manier probeert de auteur de lezer mee te geven wat ze zelf met vallen en opstaan leerde en tracht ze haar steentje bij te dragen in het euthanasiedebat.

MUITERIJ IN MIJN LIJF is in de eerste plaats een boek voor iedereen die met een gewrichtsprothese leeft of deze ingreep overweegt.
Maar het boek bezorgt ook heel wat stof tot nadenken aan allen die bekommerd zijn om hun rechten en niet alles lijdzaam willen ondergaan.
Tegelijkertijd richt dit boek zich tot artsen en paramedici. Zij zullen hierin aanwijzingen vinden hoe het 'niet moet', hoe het 'beter kan' en hoe het 'wel degelijk mogelijk is'.

Het uitgebreide bronnenmateriaal verstrekt de nodige medische, technische en preventieve verduidelijkingen.

Auteur

MIA VAN DER SCHUEREN (1946) studeerde handel in Diest en werkte op het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol.
Eerder verscheen van haar Op zoek naar aanvaarding – Leven met Reumatoïde Artritis.

Praktisch

MUITERIJ IN MIJN LIJF – Infecties aan gewrichtsprothesen - Uitgeverij: HOUTEKIET - ISBN: 978 90 8924 103 0 - paperback, geïllustreerd - 390 bladzijden
Prijs: € 22,95
Publicatiedatum: 17/05/2010


Laatst bijgewerkt: maart 2010

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram