overgewicht

Pil maakt niet dik

nieuws 6/08/2019

Nieuw onderzoek gepubliceerd in Human Reproduction (april 2011) bevestigt eerder onderzoek dat de pil niet dik maakt.

lees meer »

Kind dat slecht slaapt wordt dikker

nieuws 13/05/2021

Kinderen die op jonge leeftijd slecht slapen, hebben een grotere kans op overgewicht, zo blijkt uit onderzoek in Nieuw-Zeeland gepubliceerd in het British Medical Journal.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Kerkgangers vaak te dik

nieuws 9/06/2021

Jonge Amerikanen die vaak naar de kerk gaan (één keer per week of meer) hebben op latere leeftijd vijftig percent meer kans op overgewicht dan jongeren die vrijwel niet naar de kerk gaan.

lees meer »

Jojo-gen gevonden

nieuws 5/07/2022

Of een vrouw na een dieet in staat is om haar nieuwe gewicht vast te houden (en dus niet te gaan jojoën), is deels genetisch bepaald.

lees meer »

Stretching voorkomt loopblessures niet

nieuws 5/07/2022

Stretching voor een looptraining helpt niet om blessures te voorkomen. Dat blijkt uit een studie die in februari 2011 werd voorgesteld op de Annual Meeting of the American Academy of Orthopaedic Surgeons

lees meer »

Borstvoeding voorkomt astma bij kinderen

nieuws 13/05/2021

Kinderen die meer dan 16 weken borstvoeding krijgen hebben minder vaak astma dan kinderen die geen borstvoeding krijgen. Bij kinderen die tussen de 1 en 15 weken borstvoeding krijgen, is er geen duidelijk effect waarneembaar.

lees meer »

Virus kan mogelijk leiden tot overgewicht bij kinderen

nieuws 9/06/2021

Een infectie door een virus, genaamd adenovirus36, zou bij kinderen kunnen leiden tot obesitas. Dat besluiten Amerikaanse onderzoekers uit een onderzoek waarin een groep obese kinderen van 8 tot 18 jaar werd vergeleken met een groep kinderen met normaal gewicht.

lees meer »

Helpen thermale kuren om af te slanken?

nieuws 5/08/2019

Volgens een onderzoek van l'Association Française pour la Recherche Thermale Afreth, de vereniging van Franse thermale instellingen, is een thermale kuur van drie weken efficiënter dan een behandeling door de huisarts om af te slanken.

lees meer »

Dikke werknemers zijn vaker ziek

nieuws 19/08/2019

Obese werknemers, met een body-mass index van meer dan 30, zijn vaker ziek dan mensen met een gezond lichaamsgewicht. Dat zeggen onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

lees meer »

Fruit na de maaltijd mag

nieuws 5/08/2019

In heel wat populaire diëten en in tal van publicaties wordt afgeraden om na de maaltijd of samen met andere voedingsmiddelen fruit te eten.

lees meer »

Buikomtrek meten

nieuws 12/05/2021

De aanwezigheid van te veel vet ter hoogte van de buik betekent een verhoogd risico voor de gezondheid.

lees meer »

Afvallen na feesten

nieuws 21/05/2021

Wilt u na feestdagen enkele kilootjes kwijtraken? Het wonder- of ‘crash’-dieet bestaat niet. Met sommige diëten kan u in korte tijd wel enkele kilo’s kwijtraken, maar ze komen er meestal later snel weer bij.

lees meer »

Appel- of peervorm genetisch bepaald

nieuws 5/12/2019

Wie veel dikmakende genen van zijn ouders heeft gekregen, weegt 7 tot 9 kilo zwaarder dan wie weinig van die genvariaties heeft. Ook erfelijk bepaald blijkt of iemand een appel- of een peervorm krijgt als gevolg van overgewicht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram