Stretching voorkomt loopblessures niet

nieuws Stretching voor een looptraining helpt niet om blessures te voorkomen. Dat blijkt uit een studie die in februari 2011 werd voorgesteld op de Annual Meeting of the American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS).
Een kleine 3000 lopers die elke week zestien kilometer of meer liepen, werden ingedeeld in twee groepen: de ene groep deed gedurende 3 maanden voor de training 3 à 5 minuten stretching, de andere groep begon direct met de training.

Stretchen bleek geen invloed te hebben op het aantal loopblessures. Factoren die wel een rol te spelen bij de kans op blessures, waren o.m. het lichaamsgewicht (hoe zwaarder, hoe groter de kans op blessures) en vroegere blessures.
Ook belangrijk was het veranderen van de trainingsgewoonten: iemand die altijd een opwarming en/of stretchingoefeningen deed en daarmee stopte, of mensen die nooit stretchten en dat nu wel moesten doen, hadden een grotere kans op blessures.


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram