Pil maakt niet dik

nieuws Nieuw onderzoek gepubliceerd in Human Reproduction (april 2011) bevestigt eerder onderzoek dat de pil niet dik maakt. De studie volgde ruim 1.400 Zweedse vrouwen gedurende 15 en 25 jaar en vond geen verband tussen pilgebruik en gewichtstoename. Bij de eerste groep vrouwen die gedurende 25 jaar werden opgevolgd werd een gemiddelde gewichtstoename van 10,6 kg vastgesteld tussen de leeftijd van 19 en 44 jaar. In de tweede groep nam het gewicht met gemiddeld 7,7 kg toe tussen 19 en 34 jaar.

Er was geen enkel verschil in gewichtstoename tussen vrouwen die wel of niet de pil namen en er was geen verband tussen het gewicht en het aantal jaren dat de vrouwen de pil namen.
De enige factor om de gewichtstoename te verklaren was de leeftijd: per jaar was er een gemiddelde gewichtstoename van 0,45 kg. Vrouwen die rookten bleken doorgaans minder te wegen dan niet-rokende vrouwen.
Op korte termijn kan de pil wel tot gewichtstoename leiden, maar dat heeft dan te maken met (tijdelijke) vochtophoping en niet met een toename van de vetmassa.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram