menstruatie

Sport als pijnstiller bij pijnlijke maandstonden?

Sport als pijnstiller bij pijnlijke maandstonden?
nieuws 8/07/2021

Sporten blijkt een vergelijkbaar effect te hebben op pijnvermindering als een onstekingsremmer. Om het pijnverlagende effect te bekomen, hoef je niet te sporten tijdens de menstruatiedagen zelf. Het gaat erom een sportieve levensstijl na te streven.

lees meer »

UZ Brussel opent PCOS-kliniek

UZ Brussel opent PCOS-kliniek
nieuws 7/06/2021

Sinds kort bundelt het UZ Brussel de multidisciplinaire zorg voor vrouwen met het polycystisch eierstoksyndroom (PCOS) in de PCOS-kliniek. PCOS is een hormonale stofwisselings-en voorplantingsstoornis waarbij je kleine cysten ontwikkelt op de eierstokken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Zwanger worden met endometriose

Zwanger worden met endometriose
dossier 2/10/2020

Endometriose is een gynaecologische aandoening waarbij cellen van het baarmoederslijmvlies (endometrium), die normaal de binnenkant van de baarmoeder bekleden, ook buiten de baarmoeder voorkomen, meestal in de buikholte, op het buikvlies en de organen in het bekken.

lees meer »

Puberen meisjes eerder dan vroeger?

Puberen meisjes eerder dan vroeger?
nieuws 2/03/2020

Meisjes lijken eerder in de puberteit te komen dan vroeger, onder andere door hormoonverstoorders en zwaarlijvigheid. Een recente Deense studie bevestigt dat, al moeten we de resultaten van dat onderzoek wel met een korrel zout nemen.

lees meer »

Een op drie vrouwen heeft ernstige menstruatieklachten

nieuws 5/04/2019

Een op drie vrouwen met menstruatieklachten geeft aan dat de klachten hun dagelijks leven beïnvloeden. Dat blijkt uit een studie aan het universitair ziekenhuis het Radboudumc in Nijmegen, dat gepubliceerd wordt in het American Journal of Obstetrics & Gynecology.

lees meer »

Is buikpijn tijdens de menstruatie normaal?

Is buikpijn tijdens de menstruatie normaal?
dossier 28/08/2018

Een beetje beetje buikpijn of krampen en u wat minder energiek voelen rond de menstruatie, is normaal. Hevige buikpijn die u hindert bij uw dagelijkse activiteiten of waardoor u nauwelijks uit bed kunt, is echter niet normaal.

lees meer »

Is het mogelijk om endometriose te voorkomen?

Is het mogelijk om endometriose te voorkomen?
dossier 3/03/2017

Tot nu toe is het niet mogelijk om endometriose te voorkomen. De belangrijkste raad is om bij klachten die op endometriose kunnen wijzen, zoals pijnlijke maandstonden, je huisarts of gynaecoloog te raadplegen.

lees meer »

Over de ontwikkeling van jongeren - De Apenjaren ?

Over de ontwikkeling van jongeren - De Apenjaren ?
dossier 16/02/2017

De puberteit is een moeilijke leeftijd!? Dat horen we in de media, op scholen, en uit de mond van sommige ouders of andere volwassenen. Ook op het internet wordt de puberteit, die de eerste jaren van de adolescentie omvat, vaak aangeduid als ‘de apenjaren’.

lees meer »

Zoveel afval produceren tampons in een vrouwenleven

nieuws 27/10/2016

ampons, maandverband of liefst een combinatie van de twee? Dames hebben verschillende voorkeuren. Het wetenschappelijk YouTube-kanaal AsapSCIENCE spitst zich in een nieuwe video toe op het gebruik van tampons en zet enkele weetjes op een rij.

lees meer »

Is vrijen tijdens de menstruatie gevaarlijk?

Is vrijen tijdens de menstruatie gevaarlijk?
nieuws 17/06/2016

Vrijen tijdens de menstruatie kan, medisch gezien, helemaal geen kwaad. Toch bestaat er nog een taboe daarover en vinden zowel mannen als vrouwen het minder leuk. Uit een enquête bij Belgische mannen bleek enkele jaren geleden bijvoorbeeld dat één man op vier zich gegeneerd voelt wanneer hij merkt dat zijn partner haar menstruatie heeft.

lees meer »

Daarom moet je vaker naar het toilet tijdens je maandstonden

nieuws 22/04/2016

Niet meteen de meest sexy vraag ooit, maar heb je je ooit afgevraagd waarom je zo vaak naar het toilet moet als je menstrueert? Je bent heus niet de enige, want voor een bepaalde groep vrouwen verandert de stoelgang en vooral de frequentie ervan wel degelijk als ze hun maandstonden hebben. Maar waarom is dat zo?

lees meer »

Steeds meer meisjes puberen veel te vroeg

nieuws 24/05/2015

Kinderartsen krijgen steeds vaker jonge meisjes over de vloer die nog voor de leeftijd van 8 jaar aan het puberen zijn. De artsen waarschuwen dat een vroegtijdige puberteit de groei ernstig kan verstoren en voor psychische problemen kan zorgen.

lees meer »

Wie kan endometriose krijgen?

nieuws 3/03/2015

Endometriose is een chronische maar goedaardige ziekte bij vrouwen waarbij het slijmvliesweefsel dat normaal de binnenkant van de baarmoeder bekleedt (endometrium), ook buiten de baarmoeder voorkomt.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram