lenzen en bril

Liever geen contactlenzen op het vliegtuig

nieuws 14/07/2013

De airconditioning in een vliegtuig droogt de oogslijmvliezen uit. Dit kan vooral bij mensen die contactlenzen dragen vervelend zijn. Hetzelfde probleem kan zich trouwens voordoen tijdens een lange autorit in een auto met airco.

lees meer »

Oogbescherming op de skipiste

nieuws 22/01/2013

Het belang van een goede skibril wordt vaak erg onderschat, terwijl dit een zeer belangrijk onderdeel van je uitrusting is. Ogen zijn erg gevoelig voor ultraviolette straling van de zon.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Buiten spelen voorkomt bijziendheid

nieuws 9/01/2012

De kans op bijziendheid is aanzienlijk kleiner als kinderen meer tijd buiten doorbrengen. Dat besluiten Britse onderzoekers op basis van studies bij meer dan 10.000 kinderen,

lees meer »

Lensvloeistof Bausch & Lomb van de markt

nieuws 23/05/2006

In de Verenigde Staten is de lensvloeistof ReNu MoistureLoc van het Amerikaanse bedrijf Bausch & Lomb uit de winkels gehaald omdat het mogelijk kan leiden tot een zeldzame ooginfectie. Die kan weer leiden tot blindheid.

lees meer »

Slimme autofocus-bril op komst

nieuws 31/08/2001

Sterkere bril nodig? Binnen pakweg een decennium moet u daarvoor misschien alleen nog op enkele knopjes duwen om de computer in uw bril nieuwe instructies te geven.

lees meer »

Goedkope zonnebril even goed als dure bril

nieuws 1/09/2000

Veel mensen denken dat zonlicht gevaarlijk is voor de ogen en dat men de ogen dan ook afdoend moet beschermen tegen die schadelijke zonnestralen. En dat vereist een dure kwaliteitszonnebril. Volgens prof. Luc Missotten van de UZ Gasthuisberg in Leuven is dit echter klinkklare onzin.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram