Liever geen contactlenzen op het vliegtuig

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws De airconditioning in een vliegtuig droogt de oogslijmvliezen uit. Dit kan vooral bij mensen die contactlenzen dragen vervelend zijn. Hetzelfde probleem kan zich trouwens voordoen tijdens een lange autorit in een auto met airco.

• Draagt u contactlenzen, overweeg dan om ze tijdens de vlucht uit te doen, om de kans op oogirritatie te minimaliseren. Wilt u ze toch dragen, bevochtig de ogen dan geregeld met fysiologisch serum of oogdruppeltjes.

• Doe bij lange vluchten de lenzen uit. Verwijder de lenzen ook tijdens een nachtvlucht of als u in het vliegtuig wilt slapen.

• Houd hoe dan ook het opbergdoosje van de lenzen bij de hand, zodat u de lenzen in geval van irritatie kunt uitdoen. Kies voor een contactlensvloeistof in reisverpakking in plaats van normaal formaat. U mag kleine hoeveelheden (gewoonlijk maximaal 100 ml) oogdruppels en andere vloeistoffen als handbagage meenemen in het vliegtuig.

• Door de drukregeling in vliegtuigcabines kunnen sommige flessen en lenshouders gaan lekken. Om te voorkomen dat uw tas hierdoor nat wordt, is het aan te raden om de lenshouder en de vloeistof in een plastic zak met ritssluiting te stoppen bij het inpakken.

• Voor maximaal comfort kunt u overwegen om een schoon paar contactlenzen in te zetten bij aankomst.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram