Werken aan de computer

nieuws Plaats het toetsenbord en de muis op dezelfde hoogte, deze moeten zich ongeveer op de hoogte van uw elleboog bevinden. Uw bovenarmen moeten ontspannen langs uw zij hangen.
Plaats het toetsenbord tijdens het typen recht voor u met de muis vlakbij.
Zet uw stoel zo hoog dat uw ellebogen op gelijke hoogte staan als uw toetsenbord en muis. Uw bovenarmen moeten ontspannen langs uw zij hangen.
Houd uw polsen recht tijdens het typen of het gebruik van een muis. Buig uw polsen niet naar boven, beneden of opzij. Gebruik de toetsenbordpootjes als dit helpt een comfortabele en rechte positie van de pols vol te houden.
Laat tijdens het typen uw armen en polsen boven het toetsenbord zweven, zodat u uw hele arm kunt gebruiken om te reiken naar verre toetsen in plaats van uw vingers te hoeven rekken.
Plaats het beeldscherm recht voor u. Als u vaker naar uw documenten kijkt dan naar uw monitor, kunt u overwegen de monitor iets opzij te schuiven en de documenten recht voor u te plaatsen. Een documenthouder kan handig zijn om uw documenten op oogniveau te plaatsen.
Plaats de bovenkant van het scherm op oogniveau op ongeveer een armlengte van u af. Brildragers met dubbelfocusglazen moeten het scherm misschien lager plaatsen of met een oogdeskundige overleggen over een bril die is aangepast voor computerwerk.
Vermijd schittering. Plaats de monitor niet in de buurt van lichtbronnen die schitteringen veroorzaken of regel het lichtniveau met zonneweringen.
Stel de helderheid en het contrast van de monitor en de lettergrootte in op een niveau dat voor u prettig is.

Lees ook: Beeldschermwerk en oogklachten

Lees ook: Test je beeldscherm


Laatst bijgewerkt: december 2005

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram