hygiëne

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?
dossier 14/09/2013

Eczeem (constitutioneel of atopisch eczeem of atopische dermatitis) is een bij kinderen veel voorkomende ontsteking van de huid. Atopisch eczeem ontstaat meestal op jonge leeftijd (eerste 6 levensmaanden) maar kan ook op latere leeftijd ontstaan.

lees meer »

Was op 30° zorgt voor massa bacteriën

nieuws 28/08/2013

Wassen op 30 graden mag dan goed zijn voor het milieu en de kleding, het zorgt er wel voor dat uw machine een broeihaard van bacteriën wordt. Dat zegt de Britse hygiëne-experte Lisa Ackerley.

lees meer »

Zijn natuurlijke cosmetica beter?

Zijn natuurlijke cosmetica beter?
nieuws 27/08/2013

Veel mensen associëren ‘natuurlijk’ met ‘gezond’. Cosmeticaproducenten spelen daarop handig in. Maar zijn ‘natuurlijke’ cosmetica beter en veiliger dan andere ‘niet-natuurlijke’ cosmetica?

lees meer »

Hoe een piercing verzorgen?

Hoe een piercing verzorgen?
nieuws 25/08/2013

Het plaatsen van een piercing vraagt steeds een periode van genezing en goede verzorging. Ook nadat de wonde is genezen, moet u een aantal voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Nooit meer stinkende oksels... dankzij een Belg

nieuws 9/08/2013

Hoopvol nieuws voor mensen met onaangenaam ruikende oksels. Aan de Universiteit Gent werkt men aan een eenvoudige oplossing die een sterke lijfgeur misschien permanent kan verwijderen. ‘De fabrikanten van deodorants zullen dit niet graag horen.’

lees meer »

Gezondheidsraad verwerpt Fish pedicure therapy

nieuws 6/08/2013

Ichtyotherapie/fish pedicure (therapy) bestaat uit het dompelen van de voeten (of de handen of het lichaam) gedurende een 15 tot 30-tal minuten in een waterreservoir met kleine vissen die zich voeden met keratine van de dode huidcellen aan het oppervlak van de huid.

lees meer »

Mensen onderschatten risico’s rauw voedsel

nieuws 1/08/2013

Rauw of te weinig gekookt voedsel, is een belangrijke oorzaak van voedselvergiftigingen. Het gaat dan o.m. om rauw vlees (américain, carpaccio), vis (oesters en andere schaal- en schelpdieren, sushi), bereidingen met rauwe eieren (bv. mayonaise, bavarois, tiramisu, chocolademousse) en kiemgroenten zoals taugé.

lees meer »

Koelbewust winkelen bij warm weer

dossier 23/07/2013

Op warme dagen kan de temperatuur in de boodschappentas en in de koffer van de wagen snel oplopen. Hierdoor kunnen voedingsmiddelen sneller dan normaal bederven. Wat kan je doen om dit te vermijden?

lees meer »

Wat is het nut van een nachtcrème?

Wat is het nut van een nachtcrème?
nieuws 8/07/2013

Het belangrijkste effect van een nachtcrème is de hydratatie van de huid. Deze crèmes bevatten in hoofdzaak actieve bestanddelen die uitdroging of deshydratatie voorkomen en de veerkracht van het weefsel beschermen.

lees meer »

De vieste plekken in de keuken

De vieste plekken in de keuken
nieuws 26/06/2013

Het aanrecht en de kookplaat schoonmaken en af en toe de koelkast een sopje geven lijkt misschien genoeg om je keuken schoon te houden, maar wat denk je van het messenblok of de blikopener?

lees meer »

Contant geld: een haard van bacteriën

nieuws 13/05/2013

Het contante geld dat door uw handen gaat bij het afrekenen aan de kassa barst van de bacteriën: dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Oxford University in opdracht van MasterCard.

lees meer »

Speekselklieroperaties

dossier 8/05/2013

Hier vindt u een globaal overzicht over operaties aan de speekselklieren. Behalve zeer veel heel kleine speekselklieren, die in de mond liggen, bestaat er een viertal grotere, die buiten de mond zijn gelegen.

lees meer »

Hou je keuken veilig

dossier 2/05/2013

We kunnen het niet met het blote oog zien, maar de keuken is de plaats bij uitstek waar ziektekiemen (meestal bacteriën) ons huis binnenkomen en ons voedsel kunnen besmetten. Rauw voedsel (vooral vlees en kip)...

lees meer »

Tips om te kunnen bijten

dossier 22/04/2013

Wie komt er graag bij de tandarts? Dat zullen er niet veel zijn. Voorkomen is beter dan genezen geldt dus zeker ook voor problemen met het gebit. Kan de voeding hierin een rol spelen? Ja.

lees meer »

Zonlicht verkleint de kans op artritis

nieuws 10/04/2013

Leven in een zonnig klimaat kan bij vrouwen het risico op reumatoïde artritis verminderen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in de Annals of the Rheumatic Diseases.

lees meer »

Kiemgroente: altijd verwarmen

nieuws 20/03/2013

Scheuten of kiemen zijn de laatste jaren populair geworden, onder meer omdat ze vaak worden gebruikt in de vegetarische en macrobiotische keuken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram